Uutiset

Työkoneet

Bauma 2019: Sennebogenin lippulaiva

Sennebogenin osastolla tavattiin merkin koneita Suomeen maahantuovan OP System Finlandin toimitusjohtaja Urho Voutilainen. Osastolla oli esillä Sennebogenin purkukoneiden lippulaiva ja malliston suurin, 870 E -peruspurkukone.

Nosturit ja pitkäpuomiset koneet ovat kuvaajalle hankalia tapauksia. Koko konetta on vaikea saada yhteen kuvaan. Tässä 870 E:n alaosaa. Puomin pää tuulettuu 36 metrin korkeudessa. 

Sennebogen 870 E on Vuotilaisen mukaan alusta alkaen purkutöihin suunniteltu laite, eikä mikään kaivukoneesta modifioitu. Vakiopuomilla ylletään 33 metrin korkeuteen. Tarjolla on myös pidempi 36 metrin korkeuteen yltävä puomirakenne. Vaakaulottuvuutta on tällöin 20 metriä ja käytettävän työlaitteen paino voi olla maksimissaan neljä tonnia. Korkealla operointia helpottaa puomin päässä oleva kamera, joka välittää kuvaa ohjaamon näyttöön. Ohjaamo nousee ja kallistuu, jotta saavutetaan muutoin hyvä näkyvyys purkukohteeseen.
Dieselmoottorin teho on 261 kilowattia. Puomin laskuja hyödyntävää talteenottoa koneessa ei ole. Alavaunun leveys on säädettävissä välillä 2,6–4,2 metriä. Koneen paino on noin 115 tonnia varusteista riippuen. Kuljetusta varten voidaan vastapaino ja puomisto irrottaa, jolloin suurimman siirrettävän yksikön painoksi jää 66 tonnia.
Uuden koneen yhtenä ideologiana on ollut helppo käytettävyys sekä huollot ja korjaukset. Esimerkiksi kaikki letkut on numeroitu selkeillä koodeilla vaihdon helpottamiseksi. Koneen sielunelämää voi myös seurata etävalvontajärjestelmän avulla. Yhtenä tärkeänä seikkana Voutilainen pitää Sennebogenin tarjoamaa huoltokoulutusta koneasiakkailleen. Se pitää sisällään syvällisempää oppia koneen toiminnoista sekä huoltojen ja korjausten tekemisestä.
OP System tuo Sennebogenit maahan sekä jälleenmyy ne ja hoitaa koneiden jälkimarkkinoinnin. Yrityksen Tuusulan toimipisteessä työskentelee 15 huoltomiestä, joiden käytössä on kolme kiertävää huoltoautoa. Lisäksi kuusi huoltomiestä toimii muualla Suomessa.

Saksalainen Sennebogen valmistaa vuosittain 1 200 konetta.

Urho Voutilainen takanaan Sennebogenin purkukoneiden lippulaiva, 870 E. 

 

 

 

 

Lue seuraavaksi