Uutiset

Työkoneet

Bauma 2019: Sennebogenilta suurin

Bauma on aina superlatiivien tapahtuma. Sennebogen esittelee messujen yhteydessä valmistajan mukaan maailman suurimman tela-alustaisen materiaalinkäsittelykoneen. Kone on nähtävissä merkin muiden suurten koneiden ohella Bauma-messujen ajan Sennebogenin Straubingin tehtaalla, jonne messuilta järjestetään säännöllinen kuljetus. Straubing sijaitsee messupaikalta vajaat 150 kilometriä koilliseen. Samassa yhteydessä on mahdollisuus myös opastettuun tehdaskierrokseen. Messualueen osastolla pyörii tapahtuman ajan kaikkien uusien koneiden virtuaalinen 3D-esittely. Koneita pääsee myös koeajamaan tuossa virtuaaliympäristössä.

Sennebogen 895 E

”Suurempi, korkeampi, leveämpi”, näin voidaan summata materiaalinkäsittelykoneiden viimeaikaista kehitystä. Baijerilainen konevalmistaja Sennebogen on vienyt asian pisimmälle, julkistamalla maailman suurimman materiaalinkäsittelykoneen titteliin yltävän uutuuden, 895 E:n. Se tulee johdattelemaan valmistajan muutkin koneet tulevaisuuden vihreälle linjalle.

Uuden koneen suunnittelussa on kiinnitetty huomiota energiataloudellisuuteen ja kuljettajan oloihin. 895 E:ssä on järjestelmä energian talteenottoa varten sekä erilaisia ajotoimintoja. Tarjolla on myös useita erilaisia ohjaamon nostoon liittyviä variaatioita. Näin kuljettajalla on aina optimaalinen näkyvyys työkohteeseen. Sennebogenin pääjohtaja Erich Sennebogen lupaa uuden koneen valmistuvan juuri sopivasti ennen Bauma-messuja.
”Uusi materiaalinkäsittelykone saa kaikki Sennebogenin aikaisemmat koneet näyttämään pieniltä. Koneen omapaino on 390 tonnia ja ulottuvuus 40 metriä. Laitteen suuren koon vuoksi sen toimittaminen messualueelle on mahdotonta. Siksi esittelemmekin konetta messujen ajan tehtaallamme Straubingissa. Siellä pääsee 895 E:n ohella näkemään myös uusimman version mobiilista 9300 E -satamanosturista”, sanoo Erich Sennebogen.

Lisää ulottuvuutta

Sennebogen 870 E

Sennebogen esittelee messujen yhteydessä myös purkupuolen päivitetyn lippulaivansa. Aikaisemmin vuonna 2017 esiteltyyn Sennebogen 870 E -purkukoneeseen on nyt tarjolla lisää ulottuvuutta. Alkuperäisen, 33-metrisen puomin sijaan voi koneeseen nyt valita 36-metrisen puomin. Tällöin työlaitteen suurin paino voi olla neljä tonnia. Kone on kehitetty asiakaspalautteiden pohjalta. Bauma-messuilla tämä pidempi versio on nyt ensi kertaa suuren yleisön edessä.
870 E:ssä on 261-kilowattinen dieselmoottori. Alavaunu levittyy hydraulisesti 3,5 metristä 4,8:aan. 155 tonnin painoinen kone on purettavissa osiin kuljetusta varten. Puomisto ja vastapaino voidaan irrottaa peruskoneesta, jolloin suurin yksittäinen kuljetettava massa on 66 tonnia.

 

 

 

Sennebogenin uutuuksia ja muita koneita on esillä Bauman ulko-osastolla numero FM 712 sekä myös Straubingin tehtaan tiloissa, jossa maailman suurin materiaalinkäsittelykone 895 E on näytillä messujen ajan.

 

 

Lue seuraavaksi