Uutiset

Työkoneet

Bauma 2019: Rototiltiltä uusia työlaitteita

Ruotsalainen kaivukoneen lisälaitteita kehittävä ja valmistava Rototilt esittelee Baumassa valikoimaansa kaksi uutta työlaitetta; routapiikin ja seulakauhan.

 

Seulakauhan rakenne perustuu aikaisemmin esiteltyyn luiskakauhaan. Huulilevyn materiaalina on HB 500 -kulutusteräs. Myös HB 400 -terästä on käytetty kulutukselle

Seulakauha

alttiiksi joutuvissa kohdissa. Tarjolle tulee neljä erikokoista seulakauhaa 12–25 tonnin kaivukoneiden kanssa käytettäväksi. Kiinnikkeinä ovat S60 tai S70.

Uusi routapiikki on suunniteltu kovaan käyttöön. Sen j-muotoinen geometria tehostaa työntekoa. Kynsiterä on helposti vaihdettavissa.

Routapiikki

Kallistuvien kauhanpyörittäjien valmistajana parhaiten tunnetulla Rototiltillä ei ole tällä kertaa tarjolla uusia kallistajia tai pyörittäjiä, mutta tuoteparannuksia aikaisempiin malleihin on toki tarjolla. Uudistukset ovat pääasiassa laitteiden sisäisissä rakenteissa. Kallistuvissa kauhanpyörittäjämalleissa R5, R6 ja R8 on uusi kierukkavaihde, jonka sisäänrakennettujen voitelukanavien sanotaan pehmentävän toimintoja. Samalla myös kitkat vähenevät ja laitteen käyttöikä pitenee. Uutta on myös hydrauliikkamoottorin yhteydessä oleva korkeapainetiiviste. R8-mallin liukulaakerointia on muutettu. Näin roottorikotelosta tulee tiiviimpi.

Rototilt Positioning Solution -järjestelmän tarkkuus paranee uuden anturiratkaisun myötä. Lisäksi Rototilt tuo tarjolle lisää konekohtaisia asennussarjoja. Niiden myötä lisälaitteiden asennukset helpottuvat ja asennusajat lyhenevät. Oikean mittaiset kaapeloinnit sekä nopeat liitännät ohjausjärjestelmiin säästävät aikaa ja varmistavat lisälaitekokonaisuuden toiminnan.

Uudet työlaitteet ja edellä mainitut lisälaitteiden uudistukset ovat nähtävissä Rototiltin osastolla.
 

 

Lue seuraavaksi