Uutiset

Työkoneet

Bauma 2019: Mecalacilta uusi kääntyväpuominen

Ranskalainen konevalmistaja Mecalac perehtyi aikanaan huolellisesti kuormaajien käyttöön ahtaissa paikoissa. Kankealle runko-ohjatulle kuormaajalle etsittiin uusia ominaisuuksia. Näin syntyi Mecalacin kääntyvällä puomilla varustettu mallisto. Nelipyöräohjauksella ja pystyakselin ympäri kääntyvällä puomilla varustettu kone on erittäin ketterä ja tehokas ahtaissa työkohteissa. Ketteryys helpottaa ja nopeuttaa työntekoa.

Mecalac AS500

Mecalac esittelee Baumassa uuden neljän tonnin painoluokkaan sijoittuvan, kääntyvällä puomilla varustetun kuormaajan, AS500:n. Moottori on Stage V -päästönormit täyttävä Deutzin 30-kilowattinen (40 hv) diesel. Koneen omapaino on 4 200 kilogrammaa. Ulkoisesti koneen muotoilu on saanut uuden tyylin, joka noudattelee valmistajan uutta linjaa. Tilavaan ohjaamoon pääsee nousemaan sisään molemmilta puolilta. Panoraamakattoikkuna helpottaa kuormausta ylös. Ilmastointilaite on vakiona. Kone on aina varustettuna lisähydrauliikalla ja 500 litran kauhalla. Maksimi kauhakoko on 800 litraa.

 

Mecalac TV1200

Toinen uutuus Mecalacin osastolla on TV1200-jyrä. Sen omapaino on 2 925 kilogrammaa. Moottorista irtoaa tehoa 18,5 kilowattia (25 hv). Kokonaispituus on 2 375 millimetriä ja -leveys 1 270. Valssirummun leveys on 1 200 millimetriä ja kääntösäde 3 800 millimetriä. Siirtonopeus on maksimissaan 10 kilometriä tunnissa. Keskipakovoima on 24/38 kilonewtonia 49/63 hertsin taajuudella ja värähdyksen amplitudi 0,6 millimetriä.
Uutta ajattelua jyrässä edustaa oikean käden joystickilla tapahtuva koneen hallinta. Ohjauspylväs ohjauspyörineen on jätetty kokonaan pois. Käynti kuljettajan penkille on näin helpottunut ja jalkatilaa on enemmän. Koneen puikkoihin on helppo kiivetä kummalta puolelta tahansa. Myös näkyvyys työkohteeseen on parantunut, kun ohjauspylvästä ei ole.

 

Mecalac esittäytyy Baumassa ulko-osastolla FN919/1.

 

Runko-ohjattu kone vastaan kääntyvällä puomilla varustettu kone.

 

 

 

 

 

Lue seuraavaksi