Uutiset

Työkoneet

Bauma 2019: Manitoulta uusi raskaan sarjan kurottaja ja paljon muuta

Manitoun osastolle on rakennettu oma kulmansa vähäpäästöisille koneille. Stage V -päästöluokan moottorit tekevät tuloaan työkoneisiin ja Manitoun koneistakin niitä jo löytyy. Sellainen on myös Baumassa nähtävässä, Manitoun malliston yläpäähän sijoittuvassa, uudessa järeässä MHT 12330 -kurottajassa. Nostokorkeutta saavutetaan 11,76 metriä ja nostokapasiteetti on 33 tonnia (koukulla 35 tonnia). Moottorina on siis Stage V -normit täyttävä Deutzin 180-kilowattinen diesel. Koneessa on samanlainen ohjaamo, joka on Manitoun pienemmissäkin malleissa. Runsas työlaitevalikoima lisää monikäyttöisyyttä. Koneen etuna ovat suuret kapasiteetit trukkipiikki- ja koukkukäytössä. Kone soveltuu teollisuuden ja rakennusalan vaikeissakin maastoissa tehtäviin raskaisiin nostoihin.

Manitou MHT 12330

Manitou MT 1840

Vähäpäästöinen Stage V -moottori nähdään nyt myös MT-sarjan koneissa; MT 420, MT 1335 ja MT 1840, joiden nostoarvot ovat max 4,3 metriä ja 2 tonnia, 13 metriä ja 3,5 tonnia sekä 18 metriä ja 4 tonnia. MT-sarjan koneiden ohjaamoon käynti on helppoa ja uudistunut seitsemän tuuman näyttö on toiminnoiltaan yksinkertainen ja selkeä. Pienimmän mallin puomin pään työlaitekiinnike on muuttunut. Näin näkyvyys työlaitteelle paranee. Kone soveltuu 1,49 metrin leveydellään ja 1,90 metrin korkeudellaan käytettäväksi ahtaissakin paikoissa esimerkiksi saneerauskohteissa ja parkkihalleissa.

Manitou esittelee Baumassa myös uusia liukuohjattuja pienkuormaajia. Malli 1900R on pyöräalustainen varustettuna Yanmarin 52,1-kilowattisella moottorilla. Nostokapasiteetti on 862 kilogrammaa, joka nousee parhaimmillaan neljään metriin. Toinen malli, 2150 RT, on tela-alustainen kuormaaja, jonka kaatokuorma on 2,7 tonnia.

Manitou 1900R

Uusia työlaitteitakin nähdään. Manitou on kehittänyt kurottajaan soveltuvan, suurten renkaiden käsittelyyn tarkoitetun apulaitteen (TH 63/12000). Sen avulla jopa 12 tonnia painavan renkaan käsittely onnistuu nopeasti ja turvallisesti. Muita uusia työlaitteita ovat kaivoksille tarkoitettu vankka nostokori sekä hydrauliikkakäyttöinen vinssi. Nostokorin kapasiteetti on 1 200 kilogrammaa (sisältäen kolme henkilöä ja materiaaleja). Vinssin maksimi nostokapasiteetti on 7,2 tonnia ja siinä on patentoitu automaattinen nopeuden säätö. Sen luvataan olevan aikaisempia malleja huomattavasti nopeamman. Vinssi soveltuu käytettäväksi Manitoun MRT 3255- ja 2470-mallien kanssa. Näiden lisäksi esillä on myös uusi, suurimpaan kurottajaan, MHT 12330, tarkoitetut säädettävät trukkipiikit. Niissä piikkien etäisyyttä ja keskinäistä korkeutta voidaan säätää ohjaamosta käsin hydraulisesti.

Lisälaite suurten renkaiden käsittelyyn kurottajalla, TH 63/12000. 

 

Manitoun uutuustarjonta on esillä ulko-osastolta numero FS908/1. Osastolla nähdään Manitoun uutuuksien ohella konserniin kuuluvan Gehlin uudistuneita kompaktikoneita sekä liitettävyyspalvelun työkaluja. Esillä on myös älypuhelimessa käytettävän seurantaohjelman demoversio (App). Sen avulla voi seurata etänä yksittäisen koneen sijaintia ja toimintoja reaaliajassa.

 

 

 

 

Lue seuraavaksi