Uutiset

Työkoneet

Bauma 2019: Magnin valikoima kasvaa

Italialaisen, parhaiten kurottajavalmistajana tunnetun Magnin tuotetarjonta kasvaa. Baumassa tullaan näkemään yksi uusi kurottajamalli nykyisten mallien ohella sekä saksinostolavoja. Kokonaan uutta konetyyppiä Magnin leirissä edustavat kuukulkijat, joita messuillakin tullaan näkemään.


Uusi esillä oleva kurottaja on mallimerkinnältään RTH 13.26 SH ja tyypiltään ympäripyörivä. Magnin mukaan se on kapasiteetiltaan lajinsa suurin kurottaja maailmassa. Muita osastolla nähtäviä kurottajia ovat RTH 6.46 SH, RTH 5.21 Smart nivelöidyillä tukijaloilla sekä RTH 5.25 ja 6.30, joissa molemmissa on poikittaiset, pitkät tukijalat. RTH 6.26 SH -mallista ylöspäin on koneisiin saatavana kymmenen tuuman kosketusnäyttö. Se lisää käytön helppoutta ja mukavuutta. Smart-sarjan koneissa tulee jatkossakin olemaan niissä jo aikaisemminkin nähty seitsemän tuuman kosketusnäyttö. Magnin koneisiin on tarjolla myös automaattinen työlaitteen tunnistusjärjestelmä (RFID). Sen avulla koneen näyttöön saadaan juuri oikea nostokaavio tiettyä työlaitetta käytettäessä. Näyttö kertoo näin reaaliaikaiset nostotilanteet sekä äärirajat.

Magni on tehnyt yhteistyötä kiinalaisen konevalmistaja Dinglin kanssa jo vuodesta 2016 alkaen. Dingli valmistaa laitteet Magnin erittelyjen mukaisesti. Ohjelmassa on yhteistyön alusta alkaen ollut saksilavanostimia niin ulko- kuin sisäkäyttöön. Sähkökäyttöisillä sisäkoneilla päästään 16 metrin korkeuksiin, kun taas ulkona käytettävillä dieselkoneilla päästään 22 metriin. Ulkokoneet selviytyvät hankalallakin alustalla.
Baumassa tullaan Magnilta näkemään uusi konetyyppi, kuukulkija. Mallisto kattaa nostokorkeudet 16 metristä aina 30. Magnilta sanotaan liikkeiden olevan nopeita ja eri toimintoja pystyy tekemään samanaikaisesti. Kompaktin kokoisina ja painoisina kuukulkijoita on helppo siirrellä työmaalta toiselle. Valmistaja kertoo messujenkin jälkeen olevan pian tulossa muutama uusi malli täydentämään kuukulkijatarjontaa.

Magni kertoo myös kotimaassaan Italiassa olevan pääkonttorin ja tuotantolaitoksen laajennuksista. Katettua tilaa on laajennuksien jälkeen 3,6 hehtaaria. Huomiota on kiinnitetty kokonaisvaltaiseen ympäristöystävälliseen toimintaan. Ei siis pelkästään valmistettavien koneiden, vaan myös rakennusvaiheen ja toimivan laitoksen energian käytön minimoimiseen. Aurinkoenergiaa ja sadevettä hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan. Viime vuonna alkanut laajennusprojekti valmistuu ensi vuonna.

Magnit löytyvät messujen ulko-osastolta numero FS1107/9. Kahden sisätilan lisäksi koneita esitellään laajalla ulkonäytösalueella. Osastolla on nyt myös myynnissä Magni-brändin mukaisia pukineita ja nyt ensi kertaa Magni 6.35 SH -kurottajan pienoismalli.

 

 

Lue seuraavaksi