Uutiset

Työkoneet

Bauma 2019: Kramerilta Stage V -koneita ja uusi teleskooppikuormaaja

Baumassa nähdään Kramerin uutuus ja samalla merkin uutta konetyyppiä edustava, teleskooppipuomilla varustettu kuormaaja, Kramer 8145T. Koneen omapaino on 11 170 kilogrammaa. Kaatokuorma kauhalla varustettuna on 5 500 kilogrammaa. 8145T asettuu samaan kokoluokkaan Kramerin viime vuonna esittelemän lippulaivan, 8155-kuormaajan kanssa. 8155:ssa on perinteinen kaksiaisainen kuormaaja. Sen kaatokuorma on 6 100 kilogrammaa.

Kramer 8145T

Moottorina molemmissa malleissa on Deutz TCD 3.6 -diesel, tehoa saadaan 100 kilowattia ja päästöluokka on Stage IV. Pakokaasujen jälkikäsittelystä vastaa DOC ja SCR. Koneissa on vakiona nelipyöräohjaus raputoimintoineen. Kääntösäde on 3 865 millimetriä. Molemmissa koneissa on LS-hydrauliikkajärjestelmä (Load Sensing).

Uusi Kramer 8145T on varustettu teleskooppipuomilla. Se tuo kuormaajalle uusia ulottuvuuksia moninaisiin kuormaus- ja lastaustöihin. Teleskooppipuomi mahdollistaa perinteistä aisastoa korkeammalle tapahtuvan kuormaamisen esimerkiksi teollisuuden ja kierrätyksen parissa. Puomin kompakti rakenne mahdollistaa hyvän näkyvyyden käytössä oleviin työlaitteisiin. Z-geometrialla toteutettu puomin rakenne tarjoaa hyvän murtovoiman sekä nopean kauhan tyhjennyksen.

Kramerilta Stage V -koneita vuoden 2019 alusta
Kramer on yksi ensimmäisistä valmistajista, joka tuo jo markkinoille koneita, jotka täyttävät Stage V -päästömääräykset. Baumassa tullaan näkemään ensi kertaa nuo määräykset täyttävät kaksi kuormaajaa, 5065 ja 8095. Näillä koneilla täyttyvät korkeimmat Euroopan työkoneille asetetut päästövaatimukset. Stage V painottaa pienhiukkasia. Sitä varten koneissa on käytössä partikkelisuodatin (DPF).

Muitakin koneita esillä
Uutuusmallien ohella Kramer esittelee messuilla muitakin ajankohtaisia malleja. Sähkökäyttöinen ja ”nollapäästöinen” 5055e tullaan näkemään kentällä. Kone voitti innovaatiopalkinnon viimekertaisilla Bauma-messuilla. Lisäksi osastolla järjestettävissä ajonäytöksissä tulevat esiintymään uudet kurottajat, 4007 ja 4209.

Kramer 4007 Kramer 4209

 

Kramer-koneet ovat esillä yhdessä Wacker Neuson -koneiden kanssa kuuden tuhannen neliömetrin ulko-osastolla FN.915. Esittelykentällä on mahdollista nähdä laaja tarjonta merkin koneita arkisissa askareissaan.

 

 

Lue seuraavaksi