Uutiset

Työkoneet

Bauma 2019: Ketterä pikku-Dieci

Mäntsälän kurottajamies eli Parviainen Heavy Oy:n omistaja Juha Parviainen päivysti Diecin osastolla. Ja mikäs oli keltaisia koneita esitellä, kun tuotekehitys on jälleen poikinut uutta. Mielenkiintoinen tuttavuus on kompakti pieni kurottaja Apollo 20.4, joka on nyt koko kurottajamalliston pienin. Se painaa 4 000 kiloa,

Juha Parviainen ja uusi Dieci Apollo 20.4.

omaa 2 000 kilon maksimi kapasiteetin ja 4,32 metrin nostokorkeuden trukkihaarukoilla. Ulkomitat ovat 3 440 (pituus), 1 550 (leveys) ja 1 910 millimetriä (korkeus). Moottorina on Kubotan kolmesylinterinen dieselmoottori 37 kilowatin teholla. Apollo-perheen seuraavaksi suurin malli on 25.6 R, joka nostaa 500 kiloa enemmän maksimi nostokorkeuden ollessa 5,78 metriä.

Uutta kiinteärunkoisten kurottajien mallistoa osastolla edusti Icarus 50.18 GD. Noin 18 metriin nostavassa koneessa on muun muassa uusi ohjaamo. GD-ohjaamo on jo aiemmin esitelty maatalousmalleihin ja nyt se tulee myös rakennussektorin kurottajiin. Kaikissa katkaisimissa on nyt taustavalo. Uusittu joystick sekä säädettävä kyynärnoja parantavat kuljettajan mukavuutta. Vivussa on nyt eteen/taakse ajo. Pyörivissä malleissa on uusi seitsemän tuuman LCD-näyttö. Kiinteissä mennään enemmän perinteisellä linjalla.

Turvallisuutta parantavat ylikuormituksen automaattinen esto nostotilanteessa sekä automaattinen taka-akselin lukitus nostoa aloitettaessa. Myös seisontajarru kytkeytyy automaattisesti, kun moottori sammutetaan. Tehokkaat led-valot ovat nekin uusinta uutta.

Lue myös: Parviainen Heavy oy on Diecin uusi maahantuoja ja Dieci-kurottajilla kasvavaa kysyntää.

Dieci 50.18 GD.

Dieci 50.18 GD:n uusi ohjaamo, Juha Parviaisen kravatti ja toimittajan holkkipolvet.

Lue seuraavaksi