Uutiset

Työkoneet

Bauma 2019: Hydroline analysoi sylintereitä

Hydroline oy tulee esittelemään Baumassa uuden hydraulisylinterien analysointi- ja tiedonkeruujärjestelmän, joka tottelee nimeä LEO (Lifecycle Efficiency Online). Sen avulla sylintereihin voidaan tehdä huoltotoimenpiteitä ennakoivasti. Järjestelmä kerää myös tietoa koko ajan ja datasta voidaan nähdä esimerkiksi väärinkäytökset ja tutkia kulumista. Samalla LEO laskee sylinterin jäljellä olevaa käyttöikää kerätyn tiedon perusteella. Hydrolinen mukaan LEO säästää asiakkaiden rahoja ja aikaa.

Investointeja tulossa

Siilinjärveläinen Hydroline laajentaa tuotantoaan Suomessa ja Puolassa vastaamaan hydraulisylintereiden kasvaneeseen kysyntää. Yritys vahvistaa näin asemaansa markkinoilla ja rakentaa tänä vuonna uuden sylinteritehtaan Stargard Szczecińskiin, West Pomerian Special Economic Zone -teollisuuspuistoon, Pohjois-Puolaan. Kyseessä on noin kuuden miljoonan euron investointi, jonka odotetaan kasvattavan merkittävästi liikevaihtoa ja henkilöstön määrää Puolassa. Investointeja on tehty myös Suomessa. Tämän vuoden alussa se ottaa myös käyttöön automatisoidun tuotantolinjan Siilinjärven Vuorelan sylinteri-tehtaalla, jota Hydroline on laajentanut 2 000 neliömetrillä. 

Tuotannon laajentaminen antaa Hydrolinelle hyvät eväät jatkaa kasvuohjelmaa. Se on saanut lukittua merkittävän määrän uusia kauppoja kansainvälisiltä konevalmistajilta. Uusien kauppojen vuotuinen arvo on yli 12 miljoonaa euroa, josta noin 80 prosenttia kohdistuu yhtiön Puolan tehtaalle ja 20 prosenttia Suomen tehtaalle. Uudet tuotteet tulevat sarjavalmistukseen vuonna 2019.

Perinteikkäällä perheyrityksellä oli Puolassa jo aiemmin tuotantolaitos. Uusi moderni tuotantolaitos vastaa hydraulisylintereiden kysynnän kasvuun maailmanmarkkinoilla ja kolminkertaistaa yhtiön kappalemääräisen sylinterituotannon Puolassa. Tuotanto Puolan uudessa tuotantolaitoksessa käynnistyy suunnitelmien mukaan loppuvuoden 2019 aikana.

”Kyseessä on merkittävä investointi, joka vahvistaa kykyämme vastata asiakkaiden kasvavaan sylinterikysyntään maailmanmarkkinoilla. Kehitämme edelleen ainutlaatuista osaamistamme, räätälöityä tuotetarjontaamme sekä sijainniltaan että tehokkuudeltaan erinomaista Puolan tuotantokeskittymää. Olemme investoineet Suomessa Siilinjärvellä automatisoituun tuotantolinjaan, jotta pysymme alan paalupaikalla. Markkinoita nopeampi kasvu vaatii merkittäviä investointeja, siksi investoimme tuotantoon vuoteen 2020 mennessä yhteensä 12 miljoonaa euroa”, kertoo Hydroline oy:n toimitusjohtaja Mikko Laakkonen.

Hydroline investoi ensimmäisen kerran Puolaan vuonna 2014, jolloin sen sylinteritehdas aloitti toimintansa Stargard Szczecińskissa. Jo nyt toiminnassa oleva tehdas ja rakennettava tehdas sijaitsevat noin sadan metrin etäisyydellä toisistaan. Toiminnan laajentumisen myötä henkilöstömäärä Puolassa kasvaa arviolta 50 hengellä. Yhteensä Hydrolinen palveluksessa on noin 300 alan ammattilaista. Hydroline valmistaa vaativat piensarjatuotteet Siilinjärven tehtaalla ja massatuotteet Puolan tehtaalla.

”Uskomme liikevaihtomme kasvavan noin 70 miljoonaan euroon vuonna 2020. Yhä laajenevan sylinterivalmistuksen lisäksi odotamme kasvua sylintereiden huolto- ja korjauspalveluista sekä Suomessa että kansainvälisillä markkinoilla. Avaamme tämän vuoden alussa uuden huolto- ja korjaus-pisteen Hämeenlinnassa. Odotamme kasvua myös sylintereiden kunnonvalvonnan digitalisoitumisesta, sillä olemme kehittäneet uuden innovaation sylintereiden ennakoivaan kunnonvalvontaan”, Laakkonen jatkaa.

Ennakkotietojen mukaan Hydrolinen liikevaihto kasvoi vuonna 2018 noin 11 prosenttia. Yhtiö uskoo kasvavan myös lähivuosina nopeammin kuin markkinat keskimäärin. Maailmanlaajuisesti sylinterimarkkinat kasvavat keskimäärin noin viiden prosentin vauhtia. Hydraulisylintereiden sopimusvalmistuksen lisäksi Hydroline tekee myös sylintereiden kunnostuspalveluja muun muassa liikkuvalle työkoneille, teollisuuslaitoksille ja paperitehtaille.

Lue seuraavaksi