Uutiset

Työkoneet

Bauma 2019: Engcon uudistaa lajittelukouransa

Kallistuvia kauhanpyörittäjiä valmistava Engcon ilmoittaa, että se uudistaa ja mukauttaa kivi- ja lajittelukouransa uuden sukupolven kauhanpyörittäjiä ja nykypäivän kaivukoneita varten.

Engcon lanseerasi SK-sarjan kivi- ja lajittelukourat 15 vuotta sitten. Niistä on vuosien varrella tullut yhä yleisemmin käytetty työlaite, joka tekee kaivukoneesta entistä monikäyttöisemmän ja joustavamman. Ajan myötä kauhanpyörittäjät ovat kehittyneet ja laajentuneet uusiin painoluokkiin ja kaivukoneista on tullut entistä voimakkaampia. Siksi Engcon mukauttaa nyt kourat nykypäivän tarpeisiin vahvistamalla niitä ja tekemällä ne paremmin yhteensopiviksi erilaisia lisävarusteita varten.

”Sen lisäksi, että uudet kourat vahvistetaan ja mukautetaan uuden sukupolven kallistuviin kauhanpyörittäjiin ja kaivukoneisiin, mukautamme ne paremmin myös yhteensopivia lisävarusteita varten”, sanoo Johan Johansson, joka työskentelee Engcon Groupissa suunnittelijana.

Johansson jatkaa, että kourien pihtiosista tulee tiiviit, jotta niissä on helpompi siirtää pienikokoista materiaalia, joka muutoin valuisi ulos kourasta. Pihtiosissa on lisäksi vakiona valmius peittävien sivulevyjen asennukseen. Johanssonin mukaan tämän ansiosta kivi- ja lajittelukouria voidaan käyttää helposti ja kätevästi myös massansiirtoon.

Kiinnikkeet ovat tuttuun tapaan ruuvikiinnitteisiä, ja niissä on valmius Engconin automaattiselle EC-Oil -öljyliitännälle. Kaikki nivelet varustetaan paisuntapulteilla välyksen minimoimiseksi. Huuliterät ovat ruuvikiinnitteisiä vaihdon helpottamiseksi, ja niihin on mahdollista asentaa hampaat. Uudet kourat ovat saatavana kuudessa eri koossa 1,5–33 tonnin kaivukoneisiin.

Uudesta kourasarjasta lanseerataan ensimmäisenä SG12-malli, jonka tartuntapinta-ala on 0,34 neliömetriä ja joka sopii 6–12 tonnin kaivukoneisiin. Valmistuksen arvioidaan alkavan vuoden 2019 kesällä, mutta Engconin uudet kivi- ja lajittelukourat ovat nähtävillä jo Bauma 2019 -messuilla.

Lue seuraavaksi