Uutiset

Työkoneet

Bauma 2019: Dieciltä pientä ja suurta

Italialainen Dieci s.r.l. on valmistanut muun muassa kurottajia jo vuodesta 1982 lähtien. Baumaan yritys tuo laajan kattauksen kurottajiaan, esimerkiksi sellaiset mallit kuin Hercules 210, Pegasus 45.30, Pegasus 40.18 ja Apollo 26.6 tulevat olemaan osastolla. Uutta mallistoa edustavat Icarus 50.18 GD ja Dedalus 30.9 GD.

GD-malleissa on uusi ohjaamo, joka on jo nähty maatalouteen suunnatussa mallistossa. Kuljettajan työympäristöön on tehty useita, entistä parempaan ergonomiaan tähtääviä muutoksia. Esimerkiksi kaikissa katkaisijoissa on nyt taustavalo helpottamaan niiden löytymistä. Monipuolisin säädöin varustetussa käsituessa on uusi joystick, jossa esimerkiksi eteen-/taakseajo tarjoaa valmistajan mukaan nyt entistä tarkemman hallinnan.

Uuden näyttöruudun koko on seitsemän tuumaa ja Canbus-väylä tarjoaa monipuolista tietoa siihen. Moottorina uusissa GD-malleissa on 85 kilowatin tehoinen Kubota ja sen jatkeena on hydrostaattinen voimansiirto.  Uusiin malleihin saa myös automaattisen työlaitteen tunnistusjärjestelmän.

Bauman uutuuksia on myös kompakti Apollo 20.4. Kyseessä on pienin Diecin valmistama kurottajamalli.

Apollo 20.4.

Lue seuraavaksi