Uutiset

Työkoneet

Bauma 2019: Brokk- ja Darda -työlaitteita

Ruotsalainen purkurobotteja valmistava Brokk teki historiansa suurimman tuotelanseerauksen viime vuoden Intermat-näyttelyssä. Tuolloin neljä uutta mallia eli 170, 200, 300 ja 520D näkivät päivänvalon. Nyt tulevassa Baumassa yritys keskittyy uudistamaan työlaitetarjontaansa.

Viime vuonna Brokk toi markkinoille hydraulivasaraperheen, joka nyt käsittää kahdeksan eri mallia. Pienin on 50 kiloa painava BHB 55 ja suurin 700 kilon BHB 705. Baumassa mallistoon luvataan lisäyksiä.

Edelleen tullaan yleisölle näyttämään koko sarja purkurobotteihin sopivia rumpujyrsimiä. Uusin tulokas on pienimpään Brokk 60 -purkurobottiin soveltuva BDC 40. Suurin malli on BDC 250.

Purkukourien tuorein tulokas on G32, joka soveltuu useimpiin Brokk-purkurobotteihin. Kourien avautuma on 320 millimetriä ja pyörimistoimintoa on valmistajan mukaan kehitetty muun muassa nopeammaksi.

Eikä tässä vielä kaikki. Myös Dardan betonin ja metallin leikkaamiseen tarkoitettuja saksia on esillä koko sarja. Tuoreimpia tulokkaita ovat mallit CC440, CC480 ja CC580. Uusi mallisarja tarjoaa valmistajan mukaan enemmän puristusvoimaa sekä suuremmat kidan avautumat kuin aiemmin. Tämä tarkoittaa sitä, että entistä pienemmillä peruskoneilla ja saksilla pystytään leikkaamaan entistä paksumpia materiaaleja.

Kirsikkana kakun päällä on uusi kivipora TE326, joka voidaan kytkeä purkurobotteihin 300 ja 500.

Viime vuoden Intermat-näyttelyssä Brokk lanseerasi useita uusia purkurobottimalleja.

Lue seuraavaksi