Uutiset

Työkoneet

Bauma 2019: Bonfiglioli kovassa vauhdissa

Vuosi 2018 oli voimansiirron komponentteja valmistavalle italialaiselle Bonfigliolille ennätysvuosi, itse asiassa jo kolmas peräjälkeen. Kasvua edellisvuoteen syntyi 13 prosenttia. Eurooppa on yritykselle edelleen tärkein markkina-alue, mutta Bonfiglioli on viime aikoina panostanut voimakkaasti myös Kiinan, Intian ja USA:n markkinoille pääsyyn. Niissä liikevaihto on tuplaantunut muutaman viime vuoden aikana. Lähes puolet koko yrityksen liikevaihdosta tulee liikkuvan kaluston voimansiirron sovelluksista, 13 prosenttia tuulivoimaloiden komponenteista ja loput teollisuuden tarpeista. Viime vuosien investoinnit ovat mahdollistaneet toiminnan voimakkaan kasvun. Bonfigliolilta sanotaan yrityksen olevan markkinajohtaja planeettavaihteistojen alalla maailmanlaajuisesti.

Voimansiirron komponentteja valmistava saksalainen O&K Antriebstechnik GmbH siirtyi yrityskaupalla Bonfigliolin omistukseen viime vuonna. Yhteistyö O&K:n kanssa alkoi jo vuonna 2015 ja sen jälkeen O&K:n tuotemerkin alla olevien tuotteiden myynti on kasvanut lähes 50 prosenttia. Kasvu tuntuu edelleen jatkuvan, josta kiitos kuuluu entistä tehokkaammille tuotteille ja uusille markkina-alueille pääsystä, kuten merenkulun ja offshoren alalle.

Italian Forliin avattiin uusi hehtaarin kokoinen tuotantolinja, jonka vuotuiseksi kapasiteetiksi ilmoitetaan 25 000 yksikköä erilaisia ja -kokoisia voimansiirron komponentteja. Tuotanto tapahtuu nykyaikaisen Industry 4.0 -teknologian mukaisesti. Viime vuonna avattiin myös Intian Chennaihin hieman Italian laajennusta suurempi tuotantolaitos aikaisemman viereen. Siellä toimii tuotannon ohella myös tutkimus- ja tuotekehityskeskus sekä testilaboratorio. Vuosituotanto siellä on arviolta noin 75 000 yksikköä. Tuotteita käytetään rakennuskoneissa, kaivoslaitteissa, maataloudessa ja materiaalinkäsittelyssä.

Bonfiglioli esittelee Baumassa uusia sähkökäyttöjä murskaimiin, sähköisiä kääntö- ja ajomoottoreita minikaivukoneisiin sekä kaksi uutta digitaalista IIOT-sovellusta. HDO-järjestelmän avulla voidaan määritellä vaihteistojen oikea-aikaiset öljyn- tai komponenttien vaihdot kovissa olosuhteissa toimittaessa. Seurannan avulla voidaan minimoida särkymisriskejä ja alentaa kuluja. Esillä on myös kaivukoneissa käytettäväksi tarkoitettu uusi F620-vaihteisto. Laitteistoon on sisällytetty ominaisuus tarkkailla vaihteiston tilaa ja ennakoida näin mahdollisia vaurioita sekä määritellä oikeat huolto- ja osien vaihtoajankohdat.

 

Bonfigliolin uutuudet ovat esillä hallissa A3 osastolla numero 337.

 

 

 

Lue seuraavaksi