Uutiset

Työkoneet

Bauma 2016: Ympäripyörivä kurottaja Stage IV -moottorilla

Dieci esitteli messuilla uuden ympäripyörivän kurottajamallin. Uusi Pegasus 45.30 täydentää mallistoa, johon kuuluvat edelleen mallit 40.25 ja 50.21. Uusi malli asettuu nostokyvyltään näiden mallien väliin. 45.30:n nostokyky on 4500 kiloa.

Maksiminostokorkeus on 29,60 metriä ja vaakasuora ulottuvuus 25,50 metriä. Puomi nousee yläasentoon tyhjänä 14,5 sekunnissa ja laskee alas 9,5 sekunnissa.

Moottori on FPT:n 127 kilowattinen turboahdettu diesel. Moottori täyttää Stage IV -vaatimukset, joten ureajärjestelmä kuuluu kuvaan. Polttoainesäiliön tilavuus on 220 litraa ja ureasäiliön 35 litraa. Vakiovarusteena koneessa on ROPS & FOPS -normit täyttävä äänieristetty ohjaamo, joka on asennettu joustinkumien päälle.

Varustelistalta löytyy myös lämmityslaite, avattava katto- ja takalasi, kaksiosainen ovi (yläosa aukeaa tarvittaessa omana osana), säädettävä kuljettajan istuin sekä ohjauspyörä. Ohjaamossa on kaksi TFT-näyttöä, joista toinen on 7 tuumainen  ja toinen 3,5 tuumainen. TFT-näytöt ovat lastinkäsittelyä ja koneen diagnostiikkatoimintoja varten. Moottorin perinteisiä toimintoja varten on analogiset mittarit.

Lisävarusteena on saatavana ilmastointilaite, ilmajousitettu istuin, työvalot puomin päähän, ajonestolaite, työlaitteen pikakiinnitin, suojakalteri eteen ja LED-työvalot. Koneet saadaan valmiiksi lisävarusteltuna tehtaalta asiakkaan toiveiden mukaisesti niin haluttaessa.

Uusi Pegasus 45.30 kulkee maksimissaan 40 kilometriä tunnissa ja vakiorengaskoko on 18R 22,5”. Uuden mallin toimitukset Suomeen alkavat syksyllä.

Suomen Rakennuskone Oy on aloittanut huhtikuun alussa Dieci-kurottajien maahantuonnin ja myynnin rakennuspuolelle Suomessa.

Diecien toimitukset maatalouteen hoitaa Ab Tomas Kjellman.

Lue seuraavaksi