Uutiset

Työkoneet

Bauma 2016: Uutuuksien runsas kirjo

Dynaset Oy oli taas kattanut runsaasti uutuuksia Bauman näyttelyyn.

Päällimmäisenä joukosta erottuivat uusittu KPL kadunpesulaitteet, työkoneissa käytettävä hydraulinen magneetti sekä maailman ensimmäinen poikittaismoottorin kampiakselin päähän kytkettävä voimanulosottojärjestelmä HPTO.

KPL kadunpesulaitteet ovat nyt saaneet muovisen säiliön. Säiliö on näin huomattavasti kevyempi kuin vastaavan kokoinen teräksinen eikä ruostuminenkaan tulee koskaan vaivaamaan sitä.

Itse painepesurit ovat vanhoja tuttuja Dynasetin pesureita. Erikokoisista säiliöistä ja painepesureista on mahdollista koota monia eri variaatiota jotka näin soveltuvat parhaiten asiakkaan tarpeisiin.

Kuva: Kadunpesulaitteet ovat saaneet uudet muoviset säiliöt. Raikas väritys piristää varmasti katukuvaa.

Näytillä oli myös uusi hydrauliikkakäyttöinen magneettisarja HMAG Pro. Sarjassa on neljä erikokoista magneettia nostokyvyltään 3-11,5 tonnia. Magneetti soveltuu käytettäväksi kaikissa työkoneissa missä on lisähydrauliikan ulosotot niin kaivukoneissa, pyöräkuormaajissa ja monissa muissa koneissa. Hydrauliikan tarve on 19-61 litraa minuutissa.

Laitteessa on nopea kuorman irrotus ja värinätön käyttö. Näin se on turvallinen ja pitkäikäinen. Uuteen malliin on saatava lisävarusteena kynnet.

Kierrätyksen ja purkutyömaiden lisääntyessä magneettien käyttö työmailla kasvaa ja uuden mallin myötä Dynaset tarjoaa lisää tehoa kohteisiin.

Maailman uutuutena esillä oli pick-upin tai pakettiauton moottoriin kiinnitettävä voimanulosottojärjestelmä HPTO. Uutta asiassa oli kiinnitystapa ja sen asentaminen mihin tahansa ajoneuvoon.

Hammashihnan vetävä hihnapyörä kiinnitetään tukevasti kampiakselin päähän alumiinisella rungolla, millä pyritään minimoimaan kampiakseliin kohdistuvia voimia.

Kuva: Uuden voimanulosottojärjestelmän rakenne selviää parhaiten pienoismallista. Paikalleen asennettuna autoon sitä oli mahdoton kuvata niin, että periaate olisi selvinnyt. Sen verran ahtaaseen paikkaan on järjestelmä ahdettu. Pienois-
mallin sininen osa on lisävaruste, millä kampiakselin päästä otetaan käyttövoimaa hydrauliikkapumpulle.
Tukeva kiinnitys rasittaa moottoria mahdollisimman vähän.

Hammashihnan kautta voima välittyy hydrauliikkapumpulle, mistä hydrauliikkaa voidaan syöttää mille tahansa hydrauliikkakäyttöiselle laitteelle.

Muut ”hydrauliikkakoneikon” laitteet kuten lauhdutin, hydrauliikkaöljysäiliö ja liittimet voidaan sijoittaa pakettiauton tavaratilaan tai pick-upin lavalle.

Kuva: Järjestelmän muut osat on sijoitettu tässä tapauksessa pakettiauton tavaratilaan.

Muista uutuuksista mainittakoon hydrauliikkakäyttöinen täry HVB ja HVD sekä HGV Power Box. HGV Power Boxin asentaminen helppoa ja vaivatonta, koska kaikki generaattorin käyttöön tarvittavat komponentit ovat laatikon sisällä.

HGV Power Box on yhteen kompaktiin koteloon pakattu generaattori, joka voidaan helposti asentaa mihin tahansa mobiililaitteeseen.

Lue seuraavaksi