Uutiset

Työkoneet

Bauma 2016: Sennebogen säästää energiaa

Sennebogen esittelee Bauma 2016 -messuilla uuden 870-materiaalinkäsittelykoneen, joka on tarkoitettu vaativiin lastinkäsittelytehtäviin satamissa, romupihoilla sekä teollisuudessa. Uutuuskone tarjoaa 8 tonnin maksimikuorman ja 24 metrin maksimiulottuvuuden sekä innovatiivisen Green Hybrid -energian talteenottojärjestelmän.

Sennebogen 870 on nykyisen E-sarjan uusin malli varustettuna 161 kilowatin, Stage IV-vaiheen dieselmoottorilla (Cummins). Vakiona on automaattinen joutokäynnille pudotus,  start/stop-toiminto sekä EcoMode-tila. Myös 250 kilowatin sähkömoottori on saatavana käyttövoimaksi. Puomin pituus voi olla jopa 25 metriä ja maksimi kuorma on kahdeksan tonnia. E-sarjan uusin malli voittaa valmistajan mukaan edeltäjänsä huomattavasti paremmalla suorituskyvyllään.

Uusi Green Hybrid-järjestelmä on käytössä uudessa 870:ssä sekä myös mallissa 857. Puomiin kahden nostosylinterin väliin asennettu energian talteenottosylinteri kompensoi valmistajan mukaan puomin painoa ja vähentää siten energiakustannuksia jopa 30 prosenttia.

Tämä lisähydraulisylinteri varastoi puomia laskettaessa vapautuvan energian koneen taakse asennettuihin, paineistettuihin kaasusylintereihin. Varastoitu energia otetaan käyttöön seuraavan työliikkeen yhteydessä. Periaate on samankaltainen kuin jousessa, jota puristetaan ja joka vapautuessaan vapauttaa energian uudelleen.

Maxcab-ohjaamo on vakioversiossaan nostettava. Lisävarusteena on saatavana erityisesti satamakäyttöön suurin, lasilattialla varustettu Maxcab-teollisuusohjaamo, tai tilava kouluttajan istuimella varustettu Mastercab.

Uusi materiaalinkäsittelykone on saatavana myös uudella lisävarusteella: Skylift-ohjaamojatkeet mahdollistavat pääsyn ohjaamoon maan tasolta ja jopa 15 metrin näkemäkorkeus on helposti saavutettavissa. Tämä mahdollistaa esimerkiksi laivan ruuman lastauksen valvonnan. Sennebogenin moduulikonsepti käsittää eri rakenneversioita asiakkaiden erilaisia tarpeita varten. Neljäpistetuennalla varustetusta liikkuvasta alavaunusta teloihin ja kiskopyöriin asti. Saatavana on myös portaali- ja pyloniratkaisut satamien erityiskohteisiin.

Erityisesti portaali- ja pylonirakenteilla Sennebogen 870 saavuttaa hyvän näkemäkorkeuden materiaalinkäsittelyn käyttökohteita varten. Räätälöity modulaarinen järjestelmä koostuu useista alavaunuvaihtoehdoista, erilaisista puomipituuksista, ohjaamoista ja ohjaamojatkeista.

Suomeen Sennebogenit tuo Konekesko Oy.

Lue seuraavaksi