Uutiset

Työkoneet

Bauma 2016: Rototilt R5 19 tonnin koneisiin

Rototilt lanseeraa uuden rototiltin suosittuun koneiden kokoluokkaan. Rototilt Group on ollut jo pitkään kaivukoneissa ja kaivurikuormaajissa käytettävien rototilttien kokonaisvaltainen toimittaja. Nyt markkinoille tuodaan uusi Rototilt R5 -malli, joka soveltuu enintään 19 tonnin koneisiin.

”Rototilt R5 on suunnattu kasvavaan konesegmenttiin, ja siksi on tärkeää sovittaa oikeat ominaisuudet ja oikea koko yhteen niin, että ne tuottavat asiakkaalle parhaan mahdollisen hyödyn”, Rototilt Groupin markkinointi- ja myyntipäällikkö Per Väppling sanoo.

Roottorikotelon uudenlainen kansirakenne, parannettu keskusvoitelu (ILS) ja uudentyyppinen hydrauliliitäntä takaavat valmistajan mukaan yksinkertaisemman huollon ja pidemmän käyttöiän. Roottorikotelo on täysin uutta ja parannettua valua. Uusi rototiltti voidaan varustaa älykkäällä ICS-ohjausjärjestelmällä ja SecureLock™-turvalukituksella (kuva) sekä integroida koneen kaivujärjestelmään Rototilt Positioning Solutionin (RPS) avulla. RPS onkin nyt saatavana markkinoiden yleisimpiin ja vakiintuneisiin koneenohjausjärjestelmiin.

”Olemme ottaneet parhaat palat Rototilt R -konseptista ja lisänneet joitain älykkäitä ratkaisuja, jotka parantavat ominaisuuksia ja kokonaistaloudellisuutta”, sanoo Rototilt Groupin tekninen johtaja Niklas Bjuhr.

Rototilt julkistaa Baumassa samalla myös toisen uutuuden. Se tarjoaa ainoana rototilttivalmistajana maailmassa yksitoimisia, kuormanpidolla varustettuja kallistussylintereitä Rototilt-malleihin R4, R5, R6 ja R8. Niistä on hyötyä ahtaissa paikoissa ja kun turvallisuudelle asetetaan erittäin suuria vaatimuksia. Kuormanpitotoiminto on pakollinen lavahaarukkaa käytettäessä voimassa olevien turvallisuusmääräysten mukaisesti.

Lue seuraavaksi