Uutiset

Työkoneet

Bauma 2016: Magnilta 39-metrinen

Uusi ympäripyörivä kurottaja Magni RTH 5.39S seuraa viime vuonna esitellyn RTH 5.35 –mallin jalanjäljissä, mitä tulee teknisiin ratkaisuihin. Parviainen Oy hankki 35-metrisen Magnin viime vuonna. Uudessa, lähes 40 metriin (38,7 m) nostavassa kurottajassa on täysin sama runko ja ohjaamo kuin 35 metriin nostavassa mallissa. Kapasiteetti on kaksi tonnia ja se kykeneekin tekemään 13 kerroksisen talon nostot.

Uusittu ohjaamo on sama kaikissa RTH-malliston kurottajissa.Kosketusnäytön valikossa on viisi selattavaa pääsivua ja niiden kautta kuljettaja hallitsee nostotapahtumaan liittyviä asioita sekä koneen tekniikan valvontaa ja säätöä. Moottorina on Stage IV-vaiheen Mercedes SCR-tekniikalla. Teholukema on sama kuin RTH 5.35 –mallissa eli 170 kilowattia. Hydrauliikan moottorit ja pumput ovat Bosch Rexrothin ja Danfossin valmistamia. Kaikki hydrauliletkut ja putket kulkevat kuudesta osasta koostuvan puomin sisällä.

Kun uusi Magni varustetaan vielä Magnin omaa valmistetta olevalla henkilökorilla, nousee työskentelykorkeus 51 metriin. Korivarsi lisää nostokorkeutta 12 metrillä.

Suomessa Magnia edustaa Konekesko Oy. OP

Lue seuraavaksi