Uutiset

Työkoneet

Bauma 2016: Liebherrin jättiläiset

Saksalaisen, kotikentällään voimaansa näyttävän Liebherrin ulko-osasto Baumassa tulee jälleen kerran olemaan se kaikkein vetovoimaisin messuvieraiden kohtauspaikka. Kyynärpäätaktiikka on ruuhka-aikoina ainut oikea etenmismuoto keltaisten koneiden katveessa.

Massiivisella 14 000 neliömetrin pinta-alalle tullaan asettelemaan yli 60 erilaista konetta ja laitetta nosturipuolen innovaatioista maarakennus- ja kaivospuolen koneisiin.

Nosturipuolen ehdoton ja vielä tarkkaan varjeltu uutuus lienee kahdeksanakselinen mobiilinosturi. Toinen Baumassa ensi-illassa on jo asiakkaille Ehingenin tehtaalla viime vuonna esitelty, viisiakselinen LTM 1250-5.1. Kyseessä on jo kolmas, vain yhtä dieselmoottoria käyttävä mobiilinosturi.Yksimoottorisista malleista Konepörssissä 7/2015 on aiemmin esitelty malli Liebherr LTM 1300-6.2. Tekniikka nyt esiteltävässä uutuudessa on yhteneväistä.

Yksi alavaunuun sijoitettu dieselmoottori antaa tehoja sekä voimansiirrolle että nostoon. Akseleille voima välittyy alempaa ja nosturin hydraulipumpuille ylempää voimansiirtolinjaa pitkin. Myös VarioBase -järjestelmä Baumassa olevasta LTM 1300-6.2 –mobiilinosturista löytyy (Konepörssi 3/2015).

Tela-alustainen uutuus on ristikkopuominosturi, 500 tonnin LR 1500. Sen suuri etu on kuljetuksessa, sillä paino on vain 45 tonnia. Liebherriltä kerrotaankin, että sen ulkomitat ja komponenttipainot ovat lähellä 400 tonnin nosturin vastaavia.

Myös Baumassa esillä oleva uusi, tuplavoimansiirrolla oleva XP-pyöräkuormaajasarja on jo esitelty Konepörssissä 1/2016.

Koska kyse on Liebherristä, täytyy yleisölle tarjota jotain suurta ja mieleenpainuvaa. Yksi tällainen massiivinen johtotähti on maailman suurin hydrostaattisella voimansiirrolla varustettu, 74 tonnin painoinen puskukone PR 776. Voimaa puskemiseen antaa Liebherrin omaa valmistetta oleva, 12-sylinterinen dieselmoottori. Teholukemaksi ilmoitetaan 565 kilowattia.

Puskulevyjen kapasiteetit ovat vaihtoehtoisesti 18 tai 22 kuutiometriä. Suomessa ei juuri enää pusketa kuin päätä seinään, mutta tutustumisen arvoinen kohde PR 776 varmasti on.

Puskukoneen ohjaamossa on valoa ja avaruutta. Kahdella joystickillä hallitaan kaikkia puskulevyn ja voimansiirron ominaisuuksia.

Kaivoskoneissa uutuus on 200 tonnin kaivukone R 9200. Se mättää louhetta ja kiveä 12,5 kuutiometrin kauhalla ja sopiva työpari sille on 140 tonnin kiviauto.

R 9200 on saatavana sekä kuokka- että pistokauhaversioina. Cummins OSK38 polttaa peltien alla löpöä varsin runsaasti ja antaa tosin vastapalveluksena 810 kilowattia tehoa kauhan liikutteluun.

Kiviauton kuljettaja ei paljon ehdi älypuhelintaan rämplätä kuormaa odottaessaan. Kyllä tapahtuu.

Materiaalikoneista esitellään uusi LH 110 C, joka on kehitetty erityisesti satamissa tapahtuvaan lastaukseen.

Lue seuraavaksi