Uutiset

Työkoneet

Bauma 2016: Komatsulta 36 tonnin hybridi

Komatsu on hybriditekniikan pioneeri. Se esitteli ensimmäisen hybridikaivukoneensa Japanin markkinoille jo vuonna 2008. Eurooppaan ensimmäisen sukupolven, 22 tonnia painava HB 215 LC saapui vuonna 2011 ja Suomessakin ensimmäinen nähtiin vuotta myöhemmin.

Nyt Eurooppaan on myyty jo noin 300 konetta ja meillä Suomessakin niitä on käytössä viisi. Maailmanlaajuisest myyty on 3500 konetta, valtaosa Japanissa ja Amerikassa.

Baumassa esiteltiin nyt kuvan uusi järeämpi, 36 tonnin  malli HB365LC-3, jonka hybriditekniikkaa nojaa samaan teknologiaan ja komponentteihin kuin pikkuveljessään.

Komatsu HB 215 LC kävi Konepörssin (KP 9/2012) koeajossa loppukesästä 2012. Tuolloin eniten kiinnosti tietenkin verrata hybridimallin kulutusta normikoneeseen, joka testissä oli PC210-8 LC. Maata mätettiin puolelta toiselle puolen tunnin ajan molemmilla koneilla ja kulutus mitattiin tehokkaimmalla työalueella.

Kulutuseroksi muodostui huikeat 30 prosenttia. Hyöty onkin suurimmillaan silloin, kun ylävaunun kääntöä käytetään paljon. Käännön hidastusvoimasta syntyvä energia kun ohjataan uusiokäyttöön.

Komatsun hybridijärjestelmä toimii seuraavanlaisesti. Sähkömoottori / -generaattori ylävaunun käännössä muuttaa hidastusvoiman sähköenergiaksi. Syntynyt energia varastoidaan kondensaattoriin.  Kondensaattorin etu akkuihin verrattuna on ylivertaisessa reagointinopeudessa, jota tarvitaan kuormituksen äkkinäisissä muutoksissa.

Kondensaattori kykenee luovuttamaan energian välittömästi eteenpäin; joko hydraulipumppua pyörittämään tai takaisin käännön moottorille. Kääntömoottorin ja hydraulipumpun sähkömoottori/generaattorin kahden suuntainen käyttöjännite on 550 volttia (AC). Tämä jännite muutetaan taajuusmuuntajan kautta 300 voltin DC-kondensaattorille varastoitavaksi.

Moottorin ja hydraulipumpun välissä on vauhtipyörään integroitu moottori/generaattori, joka myös lataa kondensaattorin silloin, kun kääntöä ei käytetä. Se myös hyödyntää käännöltä tulevaa sähkövoimaa antamalla  lisäenergiaa hydraulipumpun pyörittämiseen. Dieselmoottorin kierrosten kiihdytysvaiheessa hyödynnettävä, korvaava sähköenergia vähentää polttoaineen kulutusta. Ja tietenkin myös päästöjä.

Nyt markkinoille tuotavan hybridikaivukoneen kokoluokka on sopiva esimerkiksi murskan syöttöön. Ja juuri siihen hybriditeknologia soveltuukin hyvin, sillä ylävaunun kääntöliikettä tulee paljon. Hybridi perustuu normimalliin PC360LC-11  eli on varustettu samalla Komatsun omaa valmistetta olevalla, Stage IV-yhteensopivalla, kuusisylinterisellä dieselmoottorilla (202 kW).

Uudelle hybridille Komatsu lupaa noin 20 prosenttia pienemmän kulutuksen kuin 11-perheen perusmallissa. Vanhaan kasisarjalaiseen verrattuna luvattu kulutusero onkin sitten jo 30 prosenttia.

Kuten muissakin uuden 11-perheen kaivukoneissa, Stage IV –vaiheen päästörajat alitetaan  partikkelisuodattimen (DPF), pakokaasujen takaisinkierrätyksen (EGR) ja AdBlue:n (SCR) avulla. Myös muuttuvageometrinen turboahdin on päästöjä alentamassa. Hybridiä ei siis erota normikoneesta ulkopuolelta tarkastellen mitenkään. Hybriditeknologian komponentit ovat peltien alla ja valmistaja myöntää niille viiden vuoden tai 10 000 tunnin takuun. Ensimmäinen 36 tonnin hybridi saapuu Suomeen elokuussa ja Suomen Rakennuskone Oy tulee esittelemään sitä asiakkailleen syksyn mittaan.

Uuden hybridikaivukoneen lisäksi uutukaisia konemalleja olivat pyöräkuormaajat WA380-8, WA500-8 ja WA600-8. Stage IV-teknologia on yhteneväinen 11-sarjan kaivukoneiden kanssa.

Kuvan Komatsu WA500-8 painaa 36 tonnia ja moottorin teho 266 kilowattia.

Komatsu PW98MR-10 on tuore tulokas pyöräalustaisten perheeseen. Työpaino on noin 10 tonnia.

Lue seuraavaksi