Uutiset

Työkoneet

Bauma 2016: Kobelco, lisää kymppejä

Intermat-näyttelyssä vajaa vuosi sitten oli esillä ensimmäinen kymppisarjan Kobelco SK210LC-10. Sittemmin Japanissa valmistetaavaa 10-sarjaa on täydennetty malleilla SK210NLC-10 sekä SK260LC-10/SK260NLC-10 (kuva). Baumassa näiden seuraan liittyvät vielä SK350LC-10 and SK350NLC-10 –mallit. Tyyppinumero kertoo Kobelcollakin työpainon.

Valmistaja lupaa polttoaineen kulutuksen laskeneen raskaalla HD-kaivualueella keskimäärin 5-7 prosenttia Stage IV –päivityksen myötä.  ECO-valinnalla säästö on vielä tätäkin suurempi. Esimerkiksi mallissa SK 260LC-10 polttoainesäästöksi luvataan jopa yhdeksän prosenttia verrattuna vanhaan ysisarjalaisen.

Moottorina kaikissa on Hino ja päästörajat alitetaan DOC/DPF/SCR –teknologialla. Hydraulijärjestelmässä puomin sylinterien paluuöljyä käytetään kauhanvarren energiaksi.

Konepeitto on muotiltu uusiksi ja valmistaja lupaa, että tilaa moottorin ympärillä on entistä enemmän. Vaikka pakokaasun jälkikäsittelykomponentteja onkin tullut lisää.

Sekä hydrauliöljyn että ilmansuodatusta on tehostettu uusilla suodattimilla. Polttoainesäiliö on sijoitettu nyt koneen vasemmalle puolelle. Pissapojan säiliö on nyt konstruoitu ohjaamon sisään.

Ohjaamon kaivuvipujen turvalukko on uusi. Kaivuviutkin ovat kokeneet muutoksen. Lämmitys-/ilmastointilaitteen suuttimet on sijoitettu uusiin paikkoihin ilmavirtauksen tehostamiseksi. Radiossa on nyt USB-portti, Bluetooth-yhteys sekä vielä AUX-portti ulkopuolisen laitteen kytkemistä varten.

Kobelcot tuo Suomeen Konekesko Oy.

Lue seuraavaksi