Uutiset

Työkoneet

Bauma 2016: Hirdromekilta 50-tonninen

Turkkilaisen Hidromekin vetonaula Baumassa tulee olemaan uusi 50 tonnin painoluokkaan sijoittuva kaivukone HMK 490 LC HD. Kyseessä on malliston järein kone, jonka voimanlähteenä on Isuzun dieselmoottori (260 kW).

Vakiopuomin pituus on 6550 ja kauhanvarren 2650 millimetriä. Suositeltava kauhan koko on 2,7 kuutiometriä. Konepörssin koeajossa oli taannoin malli HMK 220LC. Artikkeli on julkaistu Konepörssissä 8/2014, joka löytyy myös Lehtiluukusta.

Hidromek valmistaa kaivukoneiden lisäksi myös muun muassa tiehöyliä ja kaivurikuormaajia. Nelipyöräohjattu HMK 102 S painaa noin 10 tonnia ja on uuden Baumassa esiteltävän Alpha-malliston lippulaiva.

Voimansiirto on kuusipykäläinen ja täysi automaatti. Ohjaamo on laitettu kokonaan uusiksi.

Mielenkiintoinen konstruktio on noin neljä tonnia painava minikaivurikuormaaja mallia HMK 62 SS. Se on omiaan esimerkiksi seurakuntien käyttöön.

Viime vuoden Intermatissa saatiin ensimaistiainen yhtiön ensimmäisest 24 tonnin painoluokkaan sijoittuvasta pyöräkuormaajasta HMK640 WL. Nyt tämä kuusisylinterisellä Mercedes-dieselmoottorilla vyötetty pyöräkuormaaja on edennyt lähes valmistusvaiheeseen.

Ensimmäisiä sarjatuotantomalleja voidaan Hidromekin mukaan odottaa tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Kaivukoneista on saatavilla useita erikoissovelluksia muun muassa purkutöihin ja jätteiden käsittelyyn.

Hidromekilla on nykyään viisi tuotantolaitosta; kolme Ankarassa, yksi Izmirissä ja yksi Turkin ulkopuolella eli Thaimaassa. Parhaillaan rakenteilla on uusi kaivukonetehdas, joka valmistuessaan myöhemmin tänä vuonna tuplaa yhtiön tuotantokapasiteetin. Hidromek onkin jo nousemassa maailman konevalmistajien TOP50-listalle.

Hidromek vie tuotteitaan tänään yli 50 maahan viidellä mantereella. Jälleenmyyjiä sillä on yli 100 ja Euroopan toimintoja johdetaan Barcelonasta, Espanjasta käsin.

Hidromekia Suomessa edustaa Honka Trading Oy.

Lue seuraavaksi