Uutiset

Työkoneet

Bauma 2016: Engcon tarttuu ja harjaa

Engconin innovoinnin ja kehityksen tuloksena maailman turvallisimpiin kaivukoneiden työlaitekiinnikkeisiin kuuluva Q-Safe saa lisätoimintoja. Engcon julkisti Baumassa uuden Q-Safe-Detachable (QSD) -laitteen ja kaksi irrotettavaa hydraulista työlaitetta harjalaitteen ja kourakasetin muodossa.

Q-Safe-D-työlaitekiinnike varustetaan vakiovarusteisesti kahdella tukevalla koukulla. Lisähydrauliikan lisäksi nyt on mahdollista liittää irrotettavia hydraulisia työlaitteita. Rakenne tuo lisää turvallisuutta, koska kiinnike on integroitu työlaitekiinnikkeeseen eikä siinä ole irtonaisia osia, jotka voivat aiheuttaa työlaitteen irtoamisen.

”Alamme valmistaa tiettyjä rototilttimalleja vakiovarusteisesti uudella QSD-työlaitekiinnikkeellä jo vuonna 2016. Tukevat koukut etureunalla ja lisähydrauliikka mahdollistavat hydraulisten työlaitteiden käytön. Kaikki tämä noudattaa tavoitettamme tehdä kaivukoneista tehokkaampia, turvallisempia ja taloudellisempia”, sanoo Engconin kehityspäällikkö Fredrik Jonsson.

Engconin kourakasettia kehitetty sopimaan QSD:hen

Engconin kourakasettia on nyt kehitetty edelleen sopimaan Q-Safe-D-laitteeseen. Kourakasettia, jonka nimi on Grab Detachable (GRD), aletaan julkistuksen jälkeen sarjavalmistaa vuonna 2016.

”Kourakasetti kiinnitetään yksinkertaisesti ja tiiviisti QSD-työlaitekiinnikkeeseen, johon se lukitaan tukevasti, ja hydrauliikka kytketään yhdellä kädenliikkeellä – toimenpiteellä, johon kuluu aikaa alle yksi minuutti”, selittää Fredrik.

GRD-kourakasettia valmistetaan kahta versiota: GRD10 sopii työlaitekiinnikkeisiin QS45 ja QS50 ja GRD20 työlaitekiinnikkeisiin, joiden koko on QS60.

Uusi harjalaite Sweeper Detachable

Kuten kourakasetin GRD myös Engconin uuden harjalaitteen Sweeper Detachable (SWD) voi asentaa jälkikäteen Q-Safe-D-työlaitekiinnikkeeseen. SWD:tä ohjataan voimakkaalla hydraulimoottorilla ja sitä nostetaan ja lasketaan hydraulisylinterillä. Lisäksi SWD minimoi manuaalisen työn tarpeen, mikä edistää työpaikan turvallisuutta.

”SWD:n rakenne on joustava. Harjalaitteen leveyden valitseminen tuo tarkkuutta työhön silloin, kun sitä tarvitaan. Kapeimmassa versiossaan SWD-laitetta voi käyttää muun muassa kaapelien harjaamiseen, mikä helpottaa kantojen raivausta – ja johtaa ennen kaikkea siihen, että esimerkiksi olemassa olevia kaapeleita tai putkia kaivetaan ylös harvemmin. Jos valitaan leveämpi versio, yhdessä rototiltin kanssa voidaan harjata soraa tai maata omalla kauhalla, mikä yksinkertaistaa työtä siivottaessa pois irtomateriaalia”, kertoo Engconin Fredrik.

Lue seuraavaksi