Uutiset

Työkoneet

Bauma 2016: Engcon helpottaa pikakiinnikkeiden hallintaa

Nykyään noin parillakymmenellä suurella kaivukonevalmistajalla on erittäin toimiva järjestelmä työlaitekiinnikkeen hallintaa varten. Kuitenkin työlaitekiinnikkeen hallinta ja lukituspainikkeiden sijainti vaihtelevat koneen valmistajan ja konemallin mukaan. Mikäli kaivukoneenkuljettaja vaihtaa konetyypistä toiseen, on olemassa selkeä riski, että kuljettaja käyttää järjestelmää virheellisesti. Asiaa voi verrata vaikka siihen, että kaasu- ja jarrupolkimen paikka vaihtelisi autossa auton merkin mukaan.

”Nyt otamme turvallisuustyössämme Engconilla uuden askeleen. Tavoitteenamme on standardisoida ja varmistaa kaikkien kaivukoneiden kaikkien työlaitekiinnikkeiden hallinta”, Engconin perustaja ja omistaja Stig Engström sanoo.

Engcon lanseeraa nyt Quick hitch Standard Control (QSC)-työlaitelukitusjärjestelmän, joka minimoi riskin, että väärä painike tai toiminto aktivoidaan. QSC sopii kaikenmerkkisiin markkinoilla oleviin kaivukoneisiin, kauhanpyörittäjiin ja työlaitekiinnikkeisiin.

Järjestelmä koostuu ohjauspaneelista, jossa on kytkin kaivukoneen työlaitekiinnikkeen aktivoimiseksi ja toinen kytkin kauhanpyörittäjän työlaitekiinnikkeen aktivoimiseksi. Kaikki toiminnot on koottu ohjauspaneeliin, joka sijaitsee aina samassa paikassa ohjaamossa. Näin kuljettaja tunnistaa sen helposti kaivukoneen mallista tai merkistä riippumatta.

”QSC sisältyy Non Accident Generation -turvallisuuskonseptiimme, jonka puitteissa luomme standardin kiinnikkeiden hallintaa varten. Kaivukoneesta toiseen siirtyvän kuljettajan tulee voida tunnistaa hallintajärjestelmä helposti, mikä minimoi vaarallisten virheiden mahdollisuuden”, Stig Engström sanoo.

Työlaitelukitusjärjestelmä voi lisäksi ohjata useimpia markkinoilla olevia työlaitekiinnikkemalleja. Se sopii täyshydraulisiin ratkaisuihin ja työlaitekiinnikkeisiin, kuten Oil Quick ja EC-Oil, ja parantaa niiden toimintaa. QSC tarjoaa kaikenmerkkisiin ja -mallisiin työlaitekiinnikkeisiin lisäksi ainutlaatuisen turvatoiminnon, jonka ansiosta kauhan voi irrottaa vain, kun se lepää maata vasten tietyllä painolla. Näin kauhaa ei voi irrottaa ilmassa, mikä pienentää kauhan putoamisesta aiheutuvaa onnettomuusriskiä.

Käyttämällä QSC:tä yhdessä Engconin Q-Safe-työlaitekiinnikkeen kanssa turvallisuus paranee entisestään ääni- ja valosignaaleja antavan varoitusjärjestelmän ansiosta. Järjestelmä varoittaa ääni- ja valomerkillä, jos molemmat kauha-akselit eivät ole oikein paikoillaan, ja samalla aktivoidaan myös kääntymisen tai puomin noston estotoiminto.

”QSC muodostaa yhdessä Q-Safe-työlaitekiinnikkeen kanssa yhden maailman turvallisimmista työlaitekiinnikkeiden hallintajärjestelmistä. Sen avulla kuljettaja tietää aina, mitä tapahtuu ja milloin se tapahtuu”, Stig Engström toteaa lopuksi.

QSC esitellään 11.–17. huhtikuuta järjestettävillä Bauma-messuilla, minkä jälkeen se tulee myyntiin esisarjan valmistuttua ja sarjatuotannon käynnistyttyä loppuvuodesta 2016.

Engcon Finlandin sivuille tästä.

Lue seuraavaksi