Uutiset

Työkoneet

Bauma 2016: Caselta lisää D-vitamiinia

Case Construction Equipment esitteli vajaa vuosi sitten Intermat-näyttelyssä ensimmäiset D-sarjan kaivukoneensa malliston keskivaiheille. Ensikäden mallit olivat CX250D (25,4 t/140 kW), CX300D (30,8 t/161 kW), CX350D (37 t/210 kW) ja CX370D (38,6 t/210 kW). Nyt Baumassa esitellään todella raskaat massankäsittelijät  CX490D (48,3 t/270 kW) ja CX500D ME (51 t/270 kW). Myös kuvan midiluokan CX130D (14 t/78,5 kW), CX160D (17,4 t/86 kW) ja CX180D (18,5 t/86 kW) ovat uusia D-sarjalaisia.

Uudet CX490D ja CX500D ME (ei kuvia saatavana) korvaavat tuotannossa vanhat C-perheen mallit CX470C ja CX470 C ME. 51 tonninen on nyt malliston lippulaiva ja sen paino on noussut 1,5 tonnia vanhaan malliin verrattuna. Samalla siis tyyppinumero on muuttunut vastaamaan paremmin uutta työpainoa.

Kaikissa uusissakin malleissa nelosvaiheen päästörajat alitetaan pelkillä SCR-/DOC -teknologioilla eli AdBluen avulla. Partikkelisuodatinta ei Casen omaa valmistetta olevien moottorien pakokaasujen jälkikäsittelylaitteissa ole. Iso ureasäiliö pitää valmistajan mukaan täyttää ainoastaan joka kymmenennellä tankkauskerralla.

Pumppujen sähköinen ohjaus on D-sarjassa uusittu ja pääventtiili on suurempi kuin aiemmin. Valmistaja lupaa hydrauliikan nopeuden nouseen jopa 12 prosenttia C-sarjaan verrattuna.

Uusissa malleissa on kolme työaluetta, jotka Case on kastanut nimillä ”Speed Priority, Heavy and Automatic”. Automaattiset tyhjäkäynnille pudotus sekä moottorin sammutus ovat vakioina.

D-sarjan puomi ja kauhanvarsi ovat muotoiltu uudestaan ja kaivupuomin molemmat päät on nyt valmistettu erikoislujasta valuraudasta. Myös alavaunua on muotoiltu uudestaan helpomman puhdistettavuuden saavuttamiseksi. Telarunkojen ainevahvuuksia on kasvatettu.

Suomessa Case-maarakennuskoneita voit koeajaa maahantuoja Fintractor Oy:n avustuksella.

Case kokeilee Baumassa täysin uutta konseptia. Maarakentajat kaipaavat dieselin katkua ja nivelien kitinää. Müncheninkin messukeskus on varsin steriili ympäristö, missä koneet seivovat kauhat kiiltävinä paikallaan. Puikkoihin ei pääse edes koskemaan, sillä usein ohjaamot ovat lukossa. Baumassa vierailevilla on nyt mahdollisuus osallistua Case-koneiden työnäytöksiin läheisessä Aschheimin kylässä sijaitsevalla louhoksella. Case kuljettaa kahdesti päivässä busseilla ihmisiä messujen ja louhoksen välillä koko viikon. Kopasemaankin kuuleman mukaan pääsee.

Lue seuraavaksi