Uutiset

Työkoneet

Bauma 2016: Atlas on nyt Weycor

Kompakteja pyöräkuormaajia ja jyriä valmistava Atlas Weyhausen Gmbh selkeyttää brändiään ottamalla käyttöön nimen ”weycor”. Näin se ottaa askeleen kohti  selkeämpää pesäeroa Atlas Maschinen Gmbh –yritykseen, joka taas valmistaa myös Atlas-nimellä pyöräkuormaajia, kaivukoneita ja materiaalinkäsittelyn koneita. Uusi nimi ja logo painetaan tästä lähtien kaikkiin Atlas Weyhausenin tuotteisiin. Atlas Maschinen jatkaa Atlas-tuotemerkillä.

Uusi brändi weycor muodostaa yhtiön mukaan linkin yrityksen perustajan Friedrich Weyhausenin sekä tehtaan sijoituspaikkakunnan Wildeshausenin välille. Brändinimen muutos ei vaikuta tuotteisiin, kaikki pysyy ennellaan, vakuutetaan saksalaisyrityksestä.

Iso uutinen on pyöräkuormaajaperheen laajentaminen ylöspäin. AR-mallisto kattaa entisestään 14 erikokoista runko-ohjattua mallia painoluokissa 2150-9450 kiloa. Nyt mennään kerralla reilusti suurempaan kokoluokkaan, kun Baumassa estradille marssitetaan uusi AR250e, joka sijoittuu 14 tonnin kategoriaan. Kauhakoko on 2,5 kuutiometriä. Kyseessä on Keski-Euroopassa varsin suosittu koko, joten kyseessä on ymmärrettävä veto. Kahden suurimman mallin väliin jää näin tulevilla malleilla täytettävä aukko. Tulevaisuudessa nähtäneenkin vielä uuden 14 tonnin ala- ja yläpuolelle sijoittuvat koneet.

Uutuus on varustettu Deutzin dieselmoottorilla (160 kW), ja Stage IV-vaiheen päästörajat alitetaan yhdistämällä DOC/DPF/SCR –teknologiat. Valmistaja ilmoittaa, että uutuus on jo vuonna 2020 voimaan astuvaan Stage V –vaiheeseen täysin yhteensopiva.

Maksimi kaatokuorma ilman hydraulista pikakiinnikettä on 8800 kiloa. Akseliväli on 3000 ja kaatokorkeus 3935 millimetriä.

Ohjaamo on täysin uutta suunnittelua ja tuulilasi koostuu yhdestä palasta. Konsolit katkaisimineen on nekin uusittu ja myös kuormaimen vipu on uusi.  Sama joystick tulee jatkossa kaikkiin pyöräkuormaajamalleihin 65e.stä ylöspäin. Myös automaailmasta tuttu, yhdestä säätökiekosta tapahtuva, seitsemän tuuman näytön ohjaus on uusinta uutta. Valmistaja on nimennyt keskintönsä WDC-lyhenteellä (weycor Display Control System).  Muutoinkin hallinta on pyritty saamaan mahdollisimman yksinkertaiseksi.

Esimerkiksi siirtonopeusalueesta (50 km/h) ryömintävaihteelle siirtyminen onnistuu yhden napin painalluksella. Voimansiirrosta voidaan valita kauha-, trukkipiikki-, eco- tai maantiealue. Ohjaamoon on saatavana kylmälaatikko. Molemmilla akseleilla on 100 prosentin tasauspyörästön lukot. Hydraulipumpun tuotto on 200 litraa minuutissa. Malleihin AR 80e ja AR 95e on niin ikään nyt asennettu Stage IV –tason Deutz TCD 3.6 L4 –dieselmoottori. Saksalaisvalmistaja on testannut malleissa AR 65e ja AR 75e autoista tuttua Start-Stop –järjestelmää. Polttoainesäästöihin tähtäävä systeemi on siirtymässä sarjavalmistukseen.

Lue seuraavaksi