Uutiset

Työkoneet

Bauma 2013 on maailman suurin konenäyttely

Ensi vuoden huhtikuussa Münchenissa Saksassa (15.-21.4.) pidettävä Bauma 2013 ei supistu mistään suunnasta tarkasteltuna. Se ei liene yllätys kenellekään. Messukentän pohjoisosasta on saatu hieman lisää tilaa näytteilleasettajille ottamalla käyttöön parkkipaikkoja. Näyttely kasvaa kuitenkin hiljalleen ulos kuoristaan. Jo nyt messujärjestäjät kertovat, että moni näytteilleasettaja olisi halunnut isomman osaston. Suomesta mukana on 29 näytteilleasettajaa. Mikäli et ole koskaan Baumassa käynyt, kannattaa asiaa ensi vuonna harkita. Kyseessä kun on kaikkien aikojen suurin Bauma-näyttely.

Tuhkapilven varjossa, vuonna 2010 kävijöitä olikin ”vain” 415 000, kun kolme vuotta aiemmin päästiin yli 500 000 kävijän. On ensi vuoden lukema sitten lähempänä kumpaa edellä mainittua tahansa, niin ruuhkaa käytäville ja osastoille on odotettavissa nytkin. Ja sitten se ikävin informaatio kaikille jalkapareille. Näyttelyn ennätyksellinen pinta-ala on nyt 570 000 neliömetriä. Aivan oikein; 57 hehtaaria. Näytteilleasettajia on 3300. Jos käyt jokaisella osastolla näyttelyssä ja vietät kussakin aikaa minuutin, menee pelkkiin osastoilla tarpomiseen 55 tuntia ja siirtymiset sekä tauot päälle.

”Bauma on organisaationa nyt maailmanlaajuinen ja näyttelytoimintaa on muuallakin kuin Saksassa. Bauma China pidettiin ensimmäisen kerran vuonna 2002, jolloin näyttelypinta-ala oli neljä hehtaaria. Sen jälkeen tapahtuma on uusittu joka toinen vuosi. Nyt marraskuun 27.-30. välisenä aikana Shanghaissa oleva Bauma on jo 30 hehtaarin kokoinen ja kävijämäärä kasvaa sekin kohisten. Ensi vuoden syyskuussa on ensimmäinen Afrikan Bauma, joka pidetään 18.-21.9. Johannesburgissa. 200 näytteilleasettajaa tulee siellä esittelemään tuotteitaan kahden hehtaarin alueella. Odotamme ensimmäisellä kerralla noin 15 000 kävijää ja pääasiassa Saharan eteläpuolisista maista. Edelleen olemme järjestämässä ensi vuoden helmikuussa (5-8.2.) yhdessä Conexpo-organisaation kanssa BC-India-näyttelyä”, kertoo Messe Münchenin johtaja Klaus Dittrich.

Suurimpien osastojen rakentaminen Münchenissa käynnistyy jo reilu puoli vuotta ennen näyttelyä. Monien muistissa on esimerkiksi Liebherrin lasipalatsi ympäröivine mammuttikoneineen. Ihan kuukaudessa sitä ei rakenneta. Ensi vuonnakin saksalaisvalmistajalla on näyttelyn suurin osasto; 14 112 neliömetriä.

Lue koko artikkeli Konepörssistä 11/2012. Lehden löydät myös Lehtiluukusta.

Lue seuraavaksi