Uutiset

Työkoneet

Bauma 2013 – ei enää kasvuvaraa

Ensi kevään Bauma-näyttely Münchenissä ei kykene enää fyysisesti kasvamaan. Rajat ovat tulleet vastaan ja viimeinenkin neliömetri on myyty näytteilleasettajille. Jonossa on kuuleman mukaan vielä yli 200 innokasta yritystä. Enää ei siis kannata kuvitella saavansa Baumasta osastoa, vaikka olisi kehittänyt minkälaisen jättikeksinnön tahansa.Tammikuun lopussa lehdistölle järjestettiin totuttuun tapaan tutustumispäivät tulevan näyttelyn antiin. Rapiat 200 näytteilleasettajaa oli saapunut kertomaan, mitä uutta he aikovat esitellä näyttelyssä keväällä.

Moottoriteknologiassa edetään nyt ns. välivaihetta. Stage IIIB/Tier4i -moottorit löytyvät jo peltien alta ja nyt odotetaan Stage IV/Tier 4 final -vaihetta, jota aletaan noudattaa teholuokista riippuen vuosina 2014-2015. Useat moottorivalmistajat ovat jo esitelleet näitä Stage IV-moottoreitaan, mutta ei niitä juuri koneissa tulla Baumassa näkemään. Muutama poikkeus tosin voi olla.

Näinä päivinä täysin uusi konemerkki markkinoilla on varsin harvinaista. Italialainen kurottajavalmistaja Magni on sellainen ja ensiesittelyn Baumassa tulee saamaan seitsemänjäseninen pyörivien kurottajien perhe. Tämän lisäksi on mahdollisuus tutustua vielä kolmeen kaivoksille ja öljynjalostamoille tarkoitettuun erikoismalliin. Kurottajissa on lukuisia innovatiivisia ratkaisuja, mm. ohjaamossa. Konepörssi vierailee tehtaalla vielä ennen Baumaa, joten voit lukea keväämmällä enemmän näistä Konekeskon maahantuontiohjelmassa olevista uutuuksista.

Koska moottorien päästörajoitukset elävät nyt välivaihettaan, aiheuttaa se pienen kuopan uusien konemallienkin esittelyyn. Useat näytteilleasettajat myönsivätkin suoraan, että ensi vuoden ConExpossa tulee olemaan paljon enemmän tuotteita uutuusrintamalle.

Yhtä kaikki. Katsottavaa ja koettavaa tulevassa Baumassa riittää kaikille, vaikka varsinaisia uutuuksia olisikin totuttua vähemmän. Maailman suurimman rakennuskonenäyttelyn puoli miljoonaa kävijää eivät voi olla väärässä. Keväiseen Müncheniin suunnistetaan rakkaudesta rautaan.

Tulevissa Konepörsseissä valaisemme hieman, mitä mielenkiintoista näyttelystä tulee löytymään. Lue myös artikkeli Bauma 2013 on maailman suurin konenäyttely.

Lue seuraavaksi