Uutiset

Työkoneet

Bauma 2010 jatkaa mahtilinjalla

Ja kenkiä kyllä tarvitaan, sillä maailmanlaajuisesta taloustaantumasta huolimatta Bauma on jälleen kerran ennätyksellisen suuri. Näyttelypinta-ala on yli puoli miljoonaa neliömetriä (555.000 m2). Näytteilleasettajia osallistuu yli 3000. Jos seitsemän päivää kestävässä näyttelyssä viettää kaiken 62 tuntia ja haluaa käydä jokaisella osastolla, niin yhdellä osastolla aikaa saa kuluttaa noin 1,5 minuuttia. Tämä tarkoittaa vain ja ainoastaan sitä, että pari päivää kestävällä messuvisiitillä ennakkosuunnitelma on kyllä tarpeen, sillä kaikkea ei ehdi nähdä.

Vuonna 2007 Baumassa kävi yli 500.000 vierasta, jotka tulivat 191:stä maasta. Näytteilleasettajien joukosta kansalaisuuksia löytyi kaikkiaan 49.

”Näytteilleasettajien kasvu sellaisista maista kuin Kiina, Intia ja Turkki on tosiasia. Euroopan maista mm. Italia, Englanti ja Hollanti ovat niin ikään kärkisijoilla näytteilleasettajien listoilla”, kertoo näyttelyn johtaja Georg Moller.

Brasilialla on nyt ensi kertaa oma kansallinen osastonsa näyttelyssä.

Vuonna 2010 rakentamisen suurin kasvu eri talouslaitosten ennusteitten mukaan tulee olemaan Intiassa (6%) ja Kiinassa (8%). Amerikassakin tullaan pääsemään niukasti +merkkiseen kasvuun jo ensi vuonna. Venäjällä pudotus rakennusalalla oli tänä vuonna viitisen prosenttia ja ensi vuosi tullaan menemään tämän vuoden tasossa.

Eurooppaan kokonaisuutena odotetaan prosentin pudotusta rakentamisen volyymiin ensi vuonna. Yksityinen rakentaminen on hiljaista, joskin valtiovallan elvytysrahoin rakennetaan useassa maassa.

Erityisesti Espanjan takavuosien kiihkeä rakentamisen kasvu on hiljentynyt lähes nollatasolle. Piristävä poikkeus Euroopassa on Puola, jonka rakentamisen tahti kasvaa yli 10 prosentilla jo ensi vuonna.

Lisäkuvat välilehdellä kuvia vuoden 2007 Bauma – näyttelystä.

www.bauma.de

Lue seuraavaksi