Uutiset

Työkoneet

Bauma 2010 (19. – 25.4.) tarjoaa konekattauksen

Tämän kertainen näyttely leviää jo 555.000 neliömetrin alueelle ja on näytteilleasettajien osalta ollut jo kauan loppuunmyyty. Tämä tarkoittaa reilua 3000 yritystä kaikkialta maailmasta. Järjestäjien mukaan jonossa on vielä yli 300 valmistajaa, jotka eivät mukaan sopineet. Vuoden 2007 Baumassa kävi puolisen miljoonaa ihmistä.

Näyttelyn järjestäjät odottavat tänä vuonna kävijämääräennätyksenkin rikkoutuvan, mutta ainakin eurooppalainen lama karsinee yritysten paikalle lähettämien ryhmien kokoa. Nähtäväksi jää, josko tänä vuonna tilaa käytävillä ja osastoilla löytyy ilman kyynärpäätaktiikkaa. Järjestäjät kertovat lisänneensä näyttelyyn paitsi yhden lisäsisäänkäynnin myös mm. sanitetti- ja ravintolapalveluja, joitten eteen on perinteisesti muodostunut jonoja ruuhka-aikoina keskipäivän molemmin puolin. Myös junavuoroja keskustasta näyttelyyn ja takaisin on kuulemma lisätty.

Pakokaasujen päästöjä edelleen rajoittavat määräykset Stage IIIB/Tier 4 astuvat voimaan vuonna 2011 ja silloin konevalmistajilta on odotettavissa runsaasti uusia malleja. Moottoriteknologian ja erityisesti lainsäädännön eteneminen onkin sanellut jo vuosia koneitten kehityssykliä. Tässä suhteessa Bauma 2010 on vuoden etuajassa.

Yritysten satsaukset näyttelyyn ovat massiiviset. Esimerkiksi Liebherr on rakentanut messuosastoaan jo kuukausia. Kuvakollaasi saksalaisvalmistajan omilla Bauma -sivuilla näyttää, että ihan pienestä jalasmökistä ei ole kysymys. Katso tästä.

Lue seuraavaksi