Uutiset

Työkoneet

Basalttia Hitacheilla

Italialainen, basalttia louhiva yritys Basalto La Spicca SpA on korvannut kaksi vanhaa kolmossarjan Hitachiaan uusilla ZX350LCN-6 -malleilla (36 t/210 kW). Jälleenmyyjä SCAI:lta ostetut kaivukoneet sijoitettiin basalttilouhokselle keski-Italiaan, Umbrian maakunnan eteläosaan. Molempiin koneisiin tehtiin osothetkellä myös laajennettu viiden vuoden/10 000 tunnin takuu-/huoltosopimus.

Aiemmin louhoksella on käytössä kaksi suurempaa Hitachi-kaivukonetta eli mallit ZX520LCH-3 ja ZX470LCH-3. Näiden lisäksi myös kaksi ZW250-5 -pyöräkuormaajaa. Kaivosyrittäjällä ja Hitachi-maahantuojalla onkin jo takanaan 30 vuoden pituinen yhteistyö.

”Olemme olleet uskollisia Hitachille, sillä SCAI on aina hoitanut jälkimarkkinoinnin erinomaisesti. Heidän toimistonsa sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä louhoksesta, joten asioiminen on helppoa”, tiivistää basalttilouhoksen johtaja Luca Dominici.

”Hitachit ovat osoittautuneet luotettaviksi koneiksi. Vanhan, nyt hyllytetyn kolmossarjalaisen ZX350LC-3 mittarissa oli jo 12 000 tuntia. Enkä näe mitään syytä, miksi näillä uusilla ei päästäisi vastaaviin lukemiin ja ylikin.”

Uudet 6-sarjan mallit ovat Lucan ja kuljettajiensa mukaan kuluttaneet alkuvaiheessa noin 30 prosenttia vähemmän polttoainetta kuin vanhat kolmossarjan koneet.

”Kolmossarjalainen oli jo hyvä kone, mutta nyt nämä uudet ovat osoittautuneet paljon nopeammiksi siirtääkin. Joudun ajamaan tasolta toiselle ja nyt se käy joutuisammin. Myös voimaa on tullut lisää ja kaivuvakaus on sekin parempi. Ohjaamo on paljon viihtyisämpi ja hiljaisempi kuin aiemmin”, kehaisee 14 vuotta Basalto La Spicca SpA:n palveluksessa ollut Marco Maccaglia. Kuljettajana mies on toiminut viisi vuotta.

Uudet kaivukoneet on varustettu kaksiharjaisilla grouser-telakengillä, jotka parantavat koneiden stabiliteettia. Kuokkakauhojen tilavuus on 1,8 kuutiometriä. Toisessa uusista koneista on hydraulinen pikakiinike, sillä sitä käytetään myös vasarahommissa ylisuurien lohkareitten rikkomiseen.

Puolet louhoksella irrotettavasta basaltista käytetään rautateiden rakentamisessa, ja toinen puoli menee asfaltin tuotantoon. Italiassa basaltti on nykyään suosittu asfaltin seosaine. Se edesauttaa veden imeytymistä asfaltin läpi teiden pinnoilla ja parantaa näin tienkäyttäjien turvallisuutta.

Hitachi Construction Machinery Europe

Lue seuraavaksi