Uutiset

Työkoneet

Axbella Oy – maarakennuksen erikoisosaaja

Yrityksen asiakkaita ovat muun muassa: rakennusliikkeet, kunnat, seurakunnat, kiinteistöosakeyhtiöt ja tietenkin yksityiset. Axbella Oy:n toimipaikka sijaitsee Lempäälässä, Kukonkorventiellä, jossa sillä on huolto- ja korjaamotilat. Axbella Oy:n toiminta-alue on pääasiassa Pirkanmaa, mutta tarvittaessa yritys hoitaa kauempanakin olevia urakoita. Yrityksen omistaja ja toimitusjohtaja on yhdyskuntatekniikkaan erikoistunut rakennusinsinööri Tero Yli-Hietanen ja työntekijöitä, maarakennusalan ammattilaisia, Axbella työllistää viisi. Axbella Oy:n liikevaihto on viimeisenä kolmena vuotena tasaantunut noin 1,5 miljoonaan euroon.

Tero Yli-Hietasen maarakennusura alkoi 1998 vieraan palveluksessa ja vuosina 2000–2004 hän opiskeli rakennusinsinööriksi. Yrityksen perustaminen veljensä Toni Yli-Hietasen kanssa tuli ajankohtaiseksi 2002. Alussa yrityksellä oli kaksi pyöräkuormaajaa, joilla tehtiin lumenaurauksia sekä muita töitä etupäässä rakennusliikkeille. Opiskeluaikana mukaan tulivat kaivukoneet, joilla alettiin tehdä rakennuksien perustuksia eri rakennusliikkeille. Helmikuussa 2008 tehtiin yrityskauppa, jossa Tero osti Tonilta Axbella Oy:n osakkeet. Toni jatkaa kiinteistöhuoltoa sekä muita konetöitä PKH Oy:n nimissä.

Tänä päivänä Axbella Oy tekee kokonaisvaltaisia maarakennusprojekteja sekä tietenkin konevuokrauksen kautta tuntitöitä. Mittaus- ja työnjohtotehtäviä Tero Yli-Hietanen tekee lähinnä omien projektien yhteydessä, mutta tarvittaessa myös muille yrityksille. Yksi tärkeä osa Axbella Oy:n toimintaa on käytetyn maansiirtokaluston myynti. Myös maa-aineksien myynti ja kuljetus kuuluu yrityksen toimialaan.

Axbella Oy:n kalusto on uudehkoa, monipuolista ja hyvin varusteltua. Lisäksi sen on jatkuvasti myytävänä, kun tietynlaisen koneen tarvitsijoita ilmenee. Tällä hetkellä kalustoa on tarjolla: kuusi kaivukonetta, joista neljä on 25-tonnisia sekä yksi 14-tonninen ja yksi 5-tonninen. Lisäksi on yksi Bobcat-kuormain, kaksi jyrää sekä yksi vaihtolava-auto ja yksi sorapuoliperävaunu. Kaikki koneet löytyvät osoitteesta www.axbella.fi.

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi