Uutiset

Työkoneet

Avescon päätoimipiste avattu Keravalla

Caterpillar-edustajana Suomessa toimiva, sveitsiläinen Avesco-konserni investoi vahvasti Suomen liiketoimintaansa avaamalla uuden huippumodernin pääkonttorin Keravan Saviolle (Karhuntassuntie 5 ). Lahdentien ja pääradan välissä sijaitsevan rakennuksen työt aloitettiin marraskuussa 2020 ja uuden toimipisteen virallisia avajaisia vietetään 2.-3.6.2022. Logistisesti Avesco Oy:n uusi lippulaiva sijaitsee huippupaikalla.

Avescon henkilökuntaa muualtakin kävi onnittelukäynnillä Keravalla. Vasemmalta oikealle: Akseli Summa, (CEO Avesco Baltics), Henrik Mikkola (Jälkimarkkinajohtaja Avesco Oy), Daniel Aeschlimann-Schneider (Avescon omistaja), Teemu Raitis (Toimitusjohtaja Avesco Oy), Baiba Reizdane (Marketing Manager Avesco Baltics) ja Stefan Sutter (CEO Avesco Group).

Rakennuspinta-alaa kolmen hehtaarin tontilla sijaitsevassa uudessa toimipisteessä on yhteensä 8 900 neliömetriä. Pinta-alasta 3 800 neliömetriä on varattu Avesco Suomen keskusvaraston käyttöön. Varaston valikoimassa on noim 32 000 nimikettä. Koneiden korjaamo- ja huoltotiloille sekä komponenttikorjauksille ja peruskunnostuksille (esim. moottorit ja hydrauliikka) on varattu yhteensä 3 500 neliömetriä. Korjaamo- ja huoltotiloihin mahtuu koneiden koosta riippuen 16-24 konetta. Lisäksi samalla tontilla sijaitseva 570 neliömetrin kokoinen erillinen rakennus pitää sisällään metalli- ja maalaustyöt sekä kaksi pesuhallia

Käytössä on myös 10 erikoisvarusteltua huoltoautoa kenttämekaanikkoineen, jotka palvelevat Caterpillar-asiakkaita suoraan heidän työmaillaan koko Etelä-Suomen alueella.

Uudesta toimipisteestä 1 500 neliömetriä on varattu toimistotiloille. Niissä sijaitsevat Avescon valtakunnalliset tukitoimet, kuten taloushallinto, yritysjohto, markkinointi, hankinta, logistiikka, takuukäsittely, IT-tuki ja koulutustilat. Ympäristö on huomioitu uudessa toimipisteessä siten, että rakennus on suunniteltu mahdollisimman energiatehokkaaksi. Lisäksi toimipisteelle on tehty laaja ympäristöselvitys esimerkiksi hulevesien, melun ja liikenteen osalta.

Keravan uusi toimipiste työllistää yli 120 henkilöä, mikä on noin puolet koko Avescon Suomen henkilöstöstä. Uuden toimipisteen toimintoja ovat edellä mainittujen lisäksi uusien koneiden myynti, vaihtokoneiden myynti, koneiden vuokraus, Cat-generaattorit sekä varaosamyynti. Avescon vahvan panostuksen taustalla on konsernin Suomessa näkemä myynnin ja palveluiden kasvupotentiaali.

”Tavoitteenamme on Caterpillar-liiketoiminnan ja markkinaosuuden selkeä kasvattaminen Suomessa, jossa olemmekin onnistuneet viime vuosina hyvin konemyynnin osalta. Konemyynnin ja konekannan kasvu tukee samalla palvelujemme, kuten huoltojen ja varaosien vahvaa kysyntää. Ykkösasioita tarjoamiemme palvelujen osalta ovat tavoitettavuus ja niiden saatavuus kaikissa tilanteissa, sekä tietenkin henkilökunnan jatkuva koulutus. Uusi Keravan toimipisteemme onkin tilojen puolesta mitoitettu 20-30 prosentin kasvuvaralla koko liiketoimintaamme”, kertoo Avesco Oy:n toimitusjohtaja Teemu Raitis.

Rebuild tulee

Avesco tarjoaa käytettyjen koneiden kunnostukseen rebuild-palvelua. Siinä Cat-koneen kriittiset osat voidaan uusia tarpeen mukaan esimerkiksi voimansiirron, sähkökomponenttien ja hydrauliikan osalta. Hyvin säilyneet ja kunnossa olevat rakenteelliset ratkaisut, kuten rungot, puomit, aisat ym. voidaan tietenkin säilyttää.

Esimerkiksi Sveitsissä on jo useita rebuild-kunnostettuja koneita ja kokemukset niistä ovat olleet hyviä. Varsinkin suurten kaivukoneiden ja louhosautojen rebuild-palvelu on usein asiakkaan kannalta järkevä vaihtoehto. Täyden rebuild-palvelun kesto riippuu aina konetyypistä, mutta keskiarvo työlle on noin kolme kuukautta. Avesco tarjoaa myös rahoitusta näihinkin niin sanottuihin jälleenrakennettuihin koneisiin.

Merkillepantavaa on, että rebuild-ohjelman läpikäyneille koneille on mahdollista saada uusi sarjanumero ja täysi takuu. Näin menettelemällä pienennetään huomattavasti hiilijalanjälkeä ja päästään edullisemmin kiinni lähes uutta vastaavaan koneeseen.

Avesco Oy

Avesco Oy edustaa ja myy Caterpillar-maanrakennuskoneita, -laitteita ja -varaosia Suomessa. CAT-tuotetarjontaan kuuluvat pienet, keskikokoiset ja suuret kaivukoneet, kuormaajat, puskukoneet, jyrät ja levittimet sekä kaivosteollisuutta palvelevat isot työkoneet. Avesco tarjoaa myös energia- ja varavoimaratkaisuja. Palveluihin kuuluvat kattavat varaosa- huolto- ja korjauspalvelut sekä rahoitus. Avesco Oy työllistää Suomessa 220 henkilöä ja sen toimipaikat sijaitsevat Keravalla, Liedossa, Pirkkalassa, Kuopiossa, Vaasassa, Raahessa, Oulussa ja Sodankylässä.

Avesco Oy:n liikevaihto vuonna 2021 oli 165 miljoonaa euroa.


Lue seuraavaksi