Uutiset

Työkoneet

Avant sähköisenä Baumassa

Avant E5

Avant Tecno esittelee Baumassa täysin uuden E5-kuormaajamallin, jonka käyttövoima on sähkö. Kooltaan ja ominaisuuksiltaan tämä vastaa Avant 500-sarjan konetta ja toimii useimpien Avant-lisälaitteiden kanssa. Päästöttömyyden, hiljaisuuden ja edullisten käyttökustannusten kautta akkukäyttöinen malli löytänee käyttökohteita etenkin sisätiloissa tehtävistä töistä.

Uusi Avant E5 toimii kahden sähkömoottorin avulla. Kuuden kilowatin moottori on ajoa varten ja kahden kilowatin moottori käyttää hydraulipumppua. Tuottoa työhydrauliikka antaa 30 litraa minuutissa, joka riittää useimpien työlaitteiden, kuten hydraulivasaran käyttöön.

Energia on varastoituna 201 Ah lyijyakkuun. Työaika yhdellä latauksella riippuu paljon tehtävästä työstä. Se kestää kevyessä työssä 4–5 tuntia, raskaassa tunnin. Lataamista siis tarvitaan, mutta siitä on tehty suhteellisen helppoa sisäänrakennetun laturin avulla. Lataaminen alkaa, kun kone kytketään tavalliseen yksivaihepistorasiaan. Jo 10 ampeerin sulakkeen takana oleva pistorasia riittää lataamiseen. Tyhjä akku täytyy viidessä tunnissa, 80 prosentin lataus saavutetaan kolmessa tunnssa.

E5:llä voidaan työskennellä myös lataamisen aikana. Näin pienellä alueella tehtävää työtä, esimerkiksi hydraulivasaralla, voidaan tehdä jatkuvasti. Tarjolle tulee myös vaihdettava akkupaketti.

Erityisen kiinnostavaksi E5 lienee tulevan purku- ja rakennustyömaiden koneena, sillä päästöttömyys ja hiljaisuus sisätiloissa tehtävissä purkutöissä on tärkeää. Pakokaasuttomuus ja alhainen melutaso kiinnostavat luultavasti myös eläinten parissa työskenteleviä. Akku-Avant toimii myös pakkasella ja Avant Tecnolta kerrotaan käyttöajankin pysyvän lähes samana, jos kone on säilytyksessä ja latauksessa lämpimässä.

Uusi 200-sarja

Tamikuussa Avant Tecnolla tuli tuotantoon uusi 200-sarja. Uusi sarja tarjoaa entistä enemmän voimaa, käyttömukavuutta ja lisävarusteita. Edeltäjänsä tavoin sille keskeinen käyttäjäkunta on yksityiskäytössä pihakoneena. Ulkomitat ovat kasvaneet muutaman sentin, mutta sillä on saatu vakaampi stabiliteetti ja enemmän tilaa kuljettajalle. Pienten mittojensa, keveytensä ja kasvaneen tehonsa ansiosta uusi 200-sarja on kiinnostava tiettyihin ammattilaistehtäviin.

”Lisäksi käytön helppoutta ja turvallisuutta on edelleen parannettu. Koska kone on suunniteltu pääosin yksityishenkilöille, olemme kiinnittäneet erityistä huomiota käytön helppouteen ja mukavuuteen. Koneen käyttämisen täytyy olla vaivatonta, vaikka kuljettaja ei välttämättä ole ammattimainen koneen käyttäjä. Nämä asiat näkyvät koneessa muun muassa parantuneena työlaitteen kiinnityksenä, näkyvyytenä, lisääntyneenä jalka- ja säilytystilana sekä uutena monitoiminäyttönä kuormaajan ohjaamossa”, kertoo Avant Tecno Oyn myyntijohtaja Jani Käkelä.

Pikakiinnitys on uudessa 200-sarjassa sama kuin isommissa malleissa. Sen ansiosta työlaitekiinnitys on entistä tukevampi ja kytkentä helpompaa ja isojen koneiden laitteet saadaan sopimaan myös 200-sarjalaisiin. ”Nyt myös työlaitteen hydrauliikkaletkujen kiinnitys tapahtuu sarjapikaliittimellä, joten työlaitteen pystyy kytkemään helposti yhdellä kädenliikkeellä – olivat olosuhteet mitkä tahansa”, Käkelä jatkaa.

Nyt tuotannossa ovat mallit 220 ja 225, myöhemmin keväällä sarja täydentyy nestekaasumallilla 225 LPG. Avant 220 on perusmalli pihatöihin 20 hevosvoiman moottoreineen. Korkeampaa tehoa tarvitseville Avant 225 tarjoaa 25 hevosvoimaa uuden Kohler EFI -moottorin muodossa. Työhydrauliikkaa tällä saadaan aikaiseksi 50 l/min. Avant 225 LPG on suunniteltu lähinnä sisätöitä varten. Vähäpäästöisenä, kevyenä ja ketteränä se on kätevä työkone vaikkapa saneerauskohteille.

Leguan 165

Leguan Lifts Oy esittelee Baumassa uuden Leguan 165 -mallin, joka perustuu 160-malliin. Uutuuden ohjausjärjestelmä on toteutettu varmatoimisella portaattomalla suoralla hydrauliohjauksella. Korikuorma koko työskentelyalueella, joka kahdeksan metriä sivulle ja työskentelykorkeus 16,4 metriä, on 230 kg.

Voimanlähteenä on Kubotan 14-hevosvoimainen moottori, lisävarusteena on saatavana 230 V sähkömoottori. Leguan on maastokykinen niin nelivetoisella pyöräalustalla kuin tela-alustalla; Leguanien luvataan liikkuvan jopa lumihangessa tai pehmeässä hiekassa.

Leguanilla kehitystyö on jatkuvaa ja asiakkaita kuuntelevaa. Seuraavaa uudentyyppistä nostinta voidaan odotella julkaisuun ensi vuoden alussa.

Lue seuraavaksi