Uutiset

Työkoneet

Atlas Copcon uusi toimitusjohtaja Niiranen

Oy Atlas Copco Louhintatekniikka Ab:n toimitusjohtajaksi vaihtui joulukuun alussa Sami Niiranen, joka täytti paikan Ilkka Eskolan jäätyä eläkkeelle vuoden vaihteessa. Eskola toimi Niirasen mentorina siihen asti.

Otaniemestä valmistunut kaivosinsinööri Sami Niiranen on ollut Atlas Copcon palveluksessa viimeiset kymmenen vuotta ulkomailla, sitä ennen kaivos- ja louhintatekniikan avainasiakaspäällikkönä Suomessa. Taustaa hänellä on sitä ennen mm. Posivalta ja Pyhäsalmen kaivokselta. Viimeisin työpaikka oli Afrikassa, Ghanassa, Atlas Copcon myyntiyhtiön toimitusjohtajana. ”Kovasti erilaista oli bisneksen tekeminen tuolla kuin mitä se on Suomessa, mutta hyvää laaja-alaista taustaa se antaa. Täällä uuden teknologian hyödyntäminen on paljon pidemmällä kuin Ghanassa, turvallisuus ja tehokkuus ovat aivan eri tasolla. Suomalaiset ovat rehellisiä, mutta vaativia asiakkaita. Meillä etuna on, että päämies ja päätehtaat ovat Ruotsissa, joten kaikki yhteydet sinne ovat helposti toteutettavissa. Digitalisaatio on yksi päivän sana”, sanoo Niiranen FinnMateria-messuilla ja esittelee Atlas Copcon Certiq-etävalvontajärjestelmää. Sen avulla voidaan kerätä dataa ja analysoida sitä laitteesta kuin laitteesta , eli se on avoin järjestelmä.

Tuotepuolella Atlas Copco esitteli FinnMateriassa muun muassa poravaunujen kauko-ohjauslaitetta, jolla yksi operoija voi käyttää jopa viittä poravaunua. Laitteet ovat jo niin automaattisia ja omaavat navigoinnin, että tällaiset ratkaisut ovat mahdollisia. Messuilla oli mahdollista kokeilla laitetta simulaationa, jossa 3D-laseilla luotiin näkymä työmaasta.

Lue seuraavaksi