Uutiset

Työkoneet

Atlas Copcolta plug & play -valomasto

​Atlas Copcon uusi plug & play -tyyppinen sähkökäyttöinen HiLight E3+ -valomasto toimii luotettavasti rakennustyömaiden, ulkoilmatapahtumien ja tilapäisten julkisten valaistusasennusten vaativimmissakin olosuhteissa. Atlas Copcon innovatiivinen HardHat®-kotelo suojaa sen sisäisen elektroniikan, ohjauspaneelin ja liittimet säältä. Seitsemän metrinen, vaativaan käyttöön tarkoitettu teleskooppimasto mukaan lukien, kestää valmistajan mukaan jopa 100 kilometriä tunnissa puhaltavat tuulet.

Valomaston neljä huipputehokasta 160 watin led-valoa parantavat valaisutehoa ja valon jakautumista. Ne tuottavat 3 000 neliömetrin kokoisen valaistun alueen ja ovat 15 prosenttia kirkkaampia. Tämä varmistaa valoisamman, turvallisemman ja tuottavamman työmaan ja samalla valot vähentävät huoltokustannuksia, sillä niiden polttimoiden käyttöikä on 50 000 tuntia.

Valomastot tarjoavat loistavan käyttötehokkuuden koko projektin ajan. Tavallisessa 13-metrisessä kuorma-autossa voi kuljettaa jopa 32 E3+ valomastoa. Uudet E3+ – valomastot on suunniteltu helposti kuormattaviksi sekä trukilla että nosturilla. Työmaalla ne on helppo kytkeä verkkovirtaan tai generaattoriin ja alue saadaan sujuvasti valaistua.

Uusia ominaisuuksia ovat esimerkiksi kestävät galvanoidut tukirakenteet, leveämmät pyörät ja lisävarusteena saatava sähkökäyttöinen vinssi mastolle. Huoltoa tarvitsevia mekaanisia osia ei ole. Nesteitä tai päästöjä ei myöskään ole, joten valomasto on ympäristöystävällinen ja käytännössä huoltovapaa.

HiLight E3+ -valomasto toimii yksivaiheisella 50/60 hertsin 230-110 voltin sähkövirralla. Saatavana on myös 60 hertsin versioita, joissa on NEMA L5-20A -pistokkeet. Lisäksi 230 voltin virransyöttöön voi kytkeä jopa 10 kappaletta E3+ – valomastoa.

Jos verkko- tai apuvirtaa ei ole saatavana, mastot sopivat hyvin Atlas Copcon siirrettävien generaattorien kanssa yhdistettäviksi. Ne sopivat täydellisesti esimerkiksi seitsemää valomastoa tukevan viiden kilowatin P6500-generaattorin tai yhdeksää valomastoa tukevan kuuden kilowatin P8000-generaattorin kanssa. Invertteritekniikkaa käyttävät ”salkkugeneraattorit” (iP-mallit) taas sopivat erinomaisesti virran tuottamiseen pienemmälle määrälle valomastoja.

Akku-, sähkö- ja dieselkäyttöisten led-valomastojen HiLight-mallisto on suunniteltu tarjoamaan mahdollisimman laajan valikoiman rakennustyömaille, tietöihin, julkisiin tapahtumiin ja teollisuuden käyttökohteisiin. Atlas Copco tarjoaa laajan valikoiman joustavia ja dynaamisia siirrettäviä valaisuratkaisuja, joissa yhdistyvät tukeva rakenne ja kompakti koko tehokkuudesta, turvallisuudesta ja ympäristöystävällisyydestä tinkimättä.

LUE MYÖS: Bauma 2019: Atlas Copco vähentää päästöjä

Lue seuraavaksi