Uutiset

Työkoneet

AS Storent Investments osti Leinolift Oy:n

AS Storent Investments (Storent), rakennus- ja teollisuuskoneita ja -kalustoa Baltian maissa vuokraava yhtiö, hankki joulukuussa 2016 solmitulla kaupalla suomalaisen nostinkalustoa vuokraavan ja nostopalveluja tarjoavan Leinolift Oy:n (Leinolift).

“Storentin omistuksessa kykenemme jatkamaan ja laajentamaan yhteistyötä asiakkaittemme kanssa ja tarjoamaan heille kalustoa, joka ei ole kuulunut tarjontaamme ennen kumppanuuttamme Storentin kanssa”, Jouni Leino sanoi. ”Tulemme myös varmistamaan, että yhtiömme ylläpitää ja noudattaa korkeimpia laatustandardeja jatkossakin”, hän jatkoi. Yhtiön perustaja Jouni Leino jatkaa yhtiön toimitusjohtajana.

Andris Bisnieks, Storent’in perustaja ja hallituksen jäsen iloitsi: ”Tämä yritysosto yhdessä Ruotsiin vastikään perustettuun liiketoimintaan tekemämme investoinnin kanssa aloittaa laajentumisemme Pohjoismaiden markkinoille. Se antaa meille mahdollisuuden vahvistaa nostolaiteasiantuntemustamme ja laajentaa kalustoamme. Iloitsemme kumppanuudestamme Jouni Leinon kanssa, joka kuluneen kymmenen vuoden aikana on onnistunut luomaan menestyvän liiketoiminnan ja erinomaiset asiakassuhteet Suomessa”.

Molempien yhtiöiden yhteen laskettu liikevaihto on n. 30 miljoonaa US dollaria. Kaupasta ei julkaistu yksityiskohtaisempia taloudellisia tietoja.

Leinolift (www.leinolift.fi) on perustettu vuonna 2006. Yhtiön pääasialliset liiketoimintasegmentit ovat henkilönostinten ja nosturien vuokraus sekä nosturi-, nosto- ja kuljetuspalvelut omalla henkilökunnalla, ja sen pääasiallisina asiakasryhminä ovat mm. rakennusliikkeet sekä julkisivu- ja lasiasennuslyritykset. Vuoden 2016 puolivälissä yhtiö laajensi liiketoimintaansa myös haalaus- ja tunkkauspalveluun. Noin 50 henkilöä työllistävä yhtiö tarjoaa palvelujaan maanlaajuisesti keskittyen kuitenkin toistaiseksi Etelä- ja Keski-Suomeen. Yhtiön suunnitelmissa on kuitenkin lisätä maantieteellistä läsnäoloaan Suomessa avaamalla uusia toimipisteitä lähitulevaisuudessa.

Storent (www.storent.com) on yksi johtavista rakennus- ja teollisuuskoneita ja -kalustoa Baltian maissa vuokraavista yhtiöistä. Se toimii 21 toimipisteessä Latviassa, Liettuassa ja Virossa. Storent’in perustivat Andris Bisnieks ja Andris Pavlovs vuonna 2008. He ovat edelleen yhtiön huomattavia osakkeenomistajia ja myös jatkavat yhtiön liiketoiminnan johdossa. Storentin enemmistöomistaja on vuodesta 2014 lähtien Darby Private Equity, joka kuuluu maailmanlaajuiseen yli 700 miljardin US dollarin varallisuutta hallinnoivaan Franklin Templeton Investments – nimiseen sijoitusyhtiöön.

Lue seuraavaksi