Uutiset

Työkoneet

APPH:lle akkukäyttöinen Hinowa-teladumpperi

Oululainen APPH-Yhtymä Oy tekee monipuolisella kalustolla maanrakennustöitä, rakennusten pohjatöitä, ruuvipaaluperustuksia sekä viher-, maarakennus- ja purkutöitä eri puolella Suomea olevissa työkohteissa. Viime keväänä yrityksen kalusto kasvoi Artve Trading Oy:ltä hankitulla akkukäyttöisellä Hinowa HS400 -teladumpperilla, jolla materiaalien siirrot sujuvat äänettömästi ja savuttomasti sisätiloissa.

Koneen ensimmäinen työkohde oli Kontinkankaan eli Oulun vanhan lääninsairaalan purkutyömaa, missä yritys hoiti yhteensä 7800 neliön seinä- ja 12400 neliön lattiapurku-urakan sisätiloissa. Purkumateriaalia tuli työmaalta noin 1500 vaihtolavakuormaa. Teladumpperin mittariin kertyi tällä työmaalla yli 250 tuntia, joten turhan panttina se ei ollut.

Hinowan hallintalaitteet ovat selkeästi rivissä ja siten helppoja käyttää. Dumpperia voi ajaa joko kävellen sen perässä tai ajotasolla seisten.

Hyytinen kertoi, että Hinowa on toiminut hyvin ja kulut ovat olleet pienet. Dumpperin akut kestävät hyvin ajaa työvuoron, kun se on latauksessa kahvi- ja ruokatauot. ”Toki dumpperia on ajettava huolellisesti sisätiloissakin, koska töitä tehdään purkutiilien ja -betonin sekä murskeen keskellä”, lisää Hyytinen.

”Huollon osalta akkukäyttöinen kone on helppo, kunhan muistaa kerran viikossa tarkastaa akkujen nestepinnat”, toteaa Hyytinen. Ainoa Hyytisen tekemä muutos dumpperiin on latauspistokkeen muuttaminen toimivammalle paikalle.

Sähkökäyttöisiä minikaivukoneita Hyytinen on rakentanut omalla verstaalla kaksi kappaletta: Yanmarin SV08 ja Volvo EC25, joihin on dieselmoottorien tilalle vaihdettu sähkömoottorit.

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi