Uutiset

Työkoneet

Ammattimies on kunnon koneen ansainnut

– Teemme työt laidasta laitaan avaimet käteen -periaatteella. Meiltä hoituu maanrakennus, kuljettaminen sekä korjaus- että uudisrakentaminen ammattitaidolla, kertoo Kanta Kaivu Oy:n toimitusjohtaja Harri Kantanen.

Yrityksen kalusto on kasvatettu kattamaan mahdollisimman laajasti toimialoihinsa liittyvät työt ja työ­vaiheet.
– Maanrakennuspuolelle meillä on kaivukoneita lisävarusteineen 2 tonnisesta 23 tonniseen. Myös pyöräkuormaajia (4,8-15,5tn) on useita ja maantiivistykseen löytyy koneet tärylevyistä valssijyrään. Yrityksen kuljetuskalusto tukee hyvin myös muita toimintoja.

– Omien kuorma-autojen avulla koneiden siirtelyt työmailta toisille sujuu vaivattomasti ja nopeasti. Samoin myös esimerkiksi eri maa-ainesten kuljettaminen eteenpäin kaivukohteista. Autot on varustettu lavetein, siirtolavoin sekä nostovarustein ja erilaiset kuljetustehtävät kuuluvatkin päivittäisiin työtehtäviin.

Kanta Kaivu Oy:n koneet ja kalusto onkin tuttu näky pääkaupunkiseudun liikenteessä sekä työmailla. Kalusto on aina puhdasta ja jo ensi silmäyksellä huomaa, että koneista pidetään hyvää huolta.

– Sitähän sanotaan, että siisteys on puoli ruokaa. Meillä on työntekijöillä erittäin hyvä tiimihenki joka näkyy kaikissa asioissa, myös koneiden ja kaluston kohtelussa, kertoo Kantanen.
– Hoidettu kalusto antaa myös kuvan siitä, miten asiat yrityksessä yleensäkin hoidetaan.

Yhteistyötä yli kymmenen vuoden ajan

Konevalikoimassaan Kantanen luottaa tunnettuihin merkkeihin. Pienkaivurit ovat yrityksessä Yanmareita ja yhteistyötä niiden maahantuojan, KH-Koneet Oy:n, kanssa on tehty jo yli kymmenen vuotta.

– Yanmarit ovat luottettavia ja tehokkaita koneita. Kokemukset ovat olleet hyviä ja lisäksi kuljettajat tykkäävät tehdä töitä niillä.
Yanmareiden ketteryys, luotettavuus ja helppokäyttöisyys ovat ­asiat, joita kuljettajat niissä arvostavat. Myös koneiden lisävarustevalikoima on riittävän monipuolinen.

– Meidän osaava ja ammattitaitoinen henkilökunta ansaitsee kunnon koneet. Lyhyesti sanoen: hyvien koneiden kanssa on hyvä toimia, tiivistää Kantanen.
Toiminta konemyyjän kanssa on paljon muutakin kuin pelkkä ostotapahtuma.

– Kyllähän tässä yhdessä suunnitellaan, haetaan ja luodaan jatkuvasti uusia ideoita. Pitkä yhteistyö syntyy molemminpuolisesta vuorovaikutuksesta, luottamuksesta ja toimivasta palvelusta, jonka yksi tärkeimmistä asioista on jälkimarkkinointi kaikkine osa-alueineen.

Doris, Emilia ja Marilyn

Kanta Kaivu Oy:n kalusto sai lisäväriä kolmen uuden Yanmar Vio -kaivurin myötä.
– Hyvä ja uudehko kalusto on tänä päivänä tärkeä asia. Koneiden pitää olla iskussa kun niitä tarvitaan eikä turhiin seisokkeihin ole varaa, perustelee Kantanen uusien koneiden hankintaa sekä kalustonsa yleistä tuoreutta.

Niin kuin laivateollisuudessa yleensä on tapana niin nyt myös Kanta Kaivulla kastettiin uudet tulokkaat.
– Koneet kastettiin perinteisin menoin. Kaksi Vio57 -konetta nimettiin Dorikseksi sekä Marilyniksi ja Vio50 sai nimekseen Emilian. Saahan nätillä koneella olla nätti nimi. Lisäksi tyttöjä muistetaan kohdella paremmin.

Koneiden nimeämisen isä löytyy yrityksen autonkuljetusosastolta.
– Kuljetuspuolelta idea tuli. Koskennevan Sami ehdotti nimeämistä ja otimme heti idean vastaan. Kossu vastasi myös nimien keksimisestä, toteaa Kantanen.
Koneiden nimeämisellä on myös kuljettajien työtä helpottava rooli.
– Konekalustoa on jo sen verran, että samojakin malleja voi olla useita. Nimetty kone on kuljettajallekin helpompi muistaa sitä vietäessä ja haettaessa työmailta. Nimi korvaa numeroinnin. Nimikoidut koneet on otettu hyvin vastaan.

– Kyllä ne herättää hieman huomiotakin liikkuessaan työmailla ja nimet on otettu hyvin käyttöön työntekijöiden keskuudessa.
Eli seuraavatkin uudet Yanmarit saavat oman nimensä.
– Todennäköisesti, päättää Kantanen.

Lue seuraavaksi