Uutiset

Työkoneet

AM-lumenkuormaaja vähentää ympäristöhaittoja lumen siirrossa

Perinteisellä menetelmällä puolet kuormausajasta on koneen kallista tyhjää siirtoajoa lumen luo kun lunta kuormataan perinteisellä menetelmällä; kauhalla kasaan, peruutus, kauha ylös ja lumi lavalle, kauha alas ja taas tyhjänä ajelua lumen luo. Lumenkuormaus lumenkuormaajalla välittömästi sateen jälkeen lavalle on yleistyvä menetelmä. Suurimmat säästöt tulevat työkustannuksista kun työ tehostuu. Polttoainekustannuksissa säästetään, kun ajokertoja voidaan vähentää. Menetelmä on säästänyt kunnossapidon kustannuksia jo mm. Kuopion, Mikkelin, Heinolan, Porin, Espoon ja Joensuun kaupungeissa. 

”AM 2500 lumenkuormaajan tehokkuus perustuu lumen samanaikaiseen siirtoon ja kuormaukseen poisvientiä varten”, kertoo Ismo Virtanen Arctic Machinelta. ”Sillä voidaan kuormata lumi puolet nopeammin kuin kauhalla”, jatkaa Virtanen. ”AM 2500 lumenkuormaajamenetelmässä lavalle saadaan lähes kaksinkertainen määrä lunta kauhalla kuormaamiseen verrattuna”, laskee Virtanen.

AM 2500 lumenkuormaajalla työskentely tapahtuu liikennevirran suuntaisesti, se ei ”pysäytä” muuta liikennettä. Lumen kuormaus on kuljettajalle helpompaa, kun peruuttaminen jää pois.  Liikenteellisesti hankalista paikoista lumi voidaan poistaa edullisemmin päivisin normaalin työajan kustannuksilla. Meluesteisten ajoratojen lumenpoistossa lunta voidaan kierrättää ja siirtää lumenkuormaajan rummun ja heittoputken välillä. Lumi voidaan kuormata rakennusten vierestä, sekä heittää viherkaistojen tai muiden herkkien alueiden yli. AM 2500 lumenkuormaaja soveltuu tehdasalueiden, pihojen, varastoalueiden, tonttikatujen tai yleensä alueiden joissa lumitilaa ei ole, puhdistukseen hyvien heitto- ja kuormaus-ominaisuuksien takia.

Lue seuraavaksi