Uutiset

Työkoneet

Ala vahvasti mukana Maxpossa – esillä paljon uutuuksia

Maarakennus- ja ympäristönhoitokoneiden Maxpo tuo isot koneet Hyvinkään lentokentälle 10. – 12.9.2015. Ala on vahvasti mukana tapahtumassa ja pitää sitä erittäin tärkeänä. Moottoriteknologian kehittyminen ja uudet infrahankkeet vaikuttavat vahvasti alan kauppaan. 

Maxpossa esitellään maarakennus-, ympäristönhoito-, tie- ja talonrakennuskoneita sekä teollisuuden materiaalinkäsittelykoneita kaikissa kokoluokissa. Tapahtuman järjestää Messukeskus Rakennuskonealan Näyttely-yhdistys ry:n toimeksiannosta.

Näyttelytoimikunnan puheenjohtaja, Rakennuskonealan Näyttely-yhdistyksen puheenjohtaja Markku Lappalainen pitää Maxpoa erittäin merkittävänä tapahtumana alalle. ” Rakennuskonealan Näyttely-yhdistys ry on järjestänyt Maxpo-näyttelyn jo vuodesta 1970 eli olemme  jo 45 vuotta edesauttaneet Suomessa toimivien koneliikkeiden tuotteiden esittelyä”, kertoo Lappalainen. ”Maxpo on Suomessa selkeästi suurin alan  näyttely ja täyttää kansainväliset mitat. Alan tärkeimmät yritykset ovat olleet mukana näyttelyssä lähes kaikkina näyttelyvuosina, joten tapahtumalla on vahva asema.” Tänä vuonna ja lähivuosina EU:n alueella tiukennetaan päästö- ja melumääräyksiä. Tämä vaikuttaa suoraan moottoriteknologiaan. ”Maxpossa nousevat esille tuotepuolella juuri moottoriteknologian muutokset. Kaikki toimijat ovat uusineet moottoreita ja konemalleja on päivitetty eri valmistajille. 

”Markkinatilanne on viime vuosina maarakennusalalla ollut hiukan laskeva, työtilanne on ollut haastava ja urakoitsijoilla on ollut vähemmän töitä tarjolla kuin aikaisemmin. Tämä on vaikuttanut siihen, että kalustoa on myös uusittu vähemmän viime vuosina. Vuoden ensimmäinen kvartaali on ollut hiukan miinusmerkkinen, mutta tilanne saattaa vielä muuttua. Uusi hallitus linjaa mahdollisia uusia infrahankkeita, jotka vaikuttaisivat positiivisesti työllisyystilanteeseen ja tietysti myös kaluston hankintaan. Nyt on menty monta vuotta vanhalla kalustolla ja koneiden uusimistarve on patoutunut. Uusia koneita täytyy hankkia, jotta voidaan tehdä töitä.” Lappalainen uskoo valoisempaan tulevaisuuteen. ”Maxpossa syyskuussa tehtävä työ on perustyötä myös vuodelle 2016, jonka uskon olevan jo selkeästi parempi vuosi hankintojen suhteen.”

Messukeskuksessa Maxpon tilanmyynti käy vilkkaana. ”Myynti on sujunut odotuksien mukaisesti. Odotettavissa on taas upea näyttely, johon osallistuu yli 200 yritystä. Uutuutena on työnäytösalue, jossa on oma puu- ja bioenergia-alue. Tällä kertaa mukaan on lähdössä entistä enemmän uusia yrityksiä, jotka lähinnä edustavat alaa tukevaa tarvikepuolta”, kertoo myyntipäällikkö Jori Vainio Messukeskuksesta. ”Tapahtuma esittelee alan ammattilaisille alan uutuudet ja tarjoaa kontaktifoorumin vailla vertaa. Tapahtuma on elämyksellinen jopa alan ammattilaisille, sillä messualueella on erittäin paljon isoja koneita ja paljon nähtävää. Elämyksellisyyttä lisäävät Crazy Mike ja Duudsonit, jotka esittelevät hurjimmat temppunsa messualueella.”  

Maxpon virallisena päämediakumppanina toimii Konepörssi-lehti. “Julkaisemme laajan messunumeron, joka ilmestyy elokuussa. Siinä kerrotaan jo etukäteen Maxpossa olevista uutuuksista ja näytteilleasettajista”, kertoo Konepörssin päätoimittaja Jussi Lehtonen. “Monipuolinen näyttely herättää kiinnostusta ja raportoimme messujen aikana myös suoraan paikan päältä Konepörssin verkkosivuille.”
(kuvat arkistokuvat: Maxpo.fi)

Videoita Maxpo-messuilta vuosien varrelta löydät osoitteesta:
https://www.youtube.com/user/koneporssicom/search?query=maxpo

www.maxpo.fi
www.koneporssi.com

Lue seuraavaksi