Uutiset

Työkoneet

Aina kaivamassa

Aina kaivamassa on kaakkois-Englannissa, Camberleyn Surreyssa asuva Neil Grainger (38 v.). Ainakin mikäli uskomme hänen Facebook-sivuaan ja nettisaittiaan osoitteessa www.alwaysdigging.co.uk.

Isänsä maansiirto- ja purkuyrityksessä 16-vuotiaana aloittanut Neil pyörittää nyt omaa yritystään. Mies luottaa japanilaismerkkiin.

”Yrityksen kalustossa on nyt kaksi Takeuchin TB016 –kaivukonetta. Toinen ohjaamolla ja toinen turvakaarella. Työlaitteita on runsaasti, iskuvasaroista kauhavalikoimaan. Kuljetan koneet omalla trailerilla ja kahdella Toyota Hilux -pickupilla. Ajan konetta itse ja tarpeen mukaan vuokraan ulkopuolisia kuljettajia. Lähiaikojen hankintalistalla olisi Takeuchi TB108”, aloittaa Neil.

Omat nettisivut mies avasi helmikuussa kaksi vuotta sitten ja Facebook-profiilin urakoitsija loi itselleen syyskuussa 2011. Neil tunnustautuu nykyisen sosiaalisen median suurkuluttajaksi ja faniksi.

”Yksinkertaisesti pidän maailmanlaajuisen sosiaalisen median tarjoamasta mahdollisuudesta vaihtaa mielipiteitä laajalti ja tehdä omaa osaamista tunnetuksi. En usko, että Facebook tai Twitter sinällään tuovat minulle lisää töitä, mutta ainakin ne laajentavat maailmankuvaani”, jatkaa Neil.

Kannettavalla tietokoneella mies kertoo viihtyvänsä 1-2 tuntia päivässä. Facebook ja Twitter on seurannassa myös työmaalla luppoaikana. Siinä apuvälineenä on Applen iPhone 4s.

”Vuodesta 2002 lähtien olen kaivanut vain Takeuchilla. Niiden kaivuhallinta on pehmeä ja sulava. Koneet ovat osoittaneet myös luotettavuutensa ja ovat myös edullisia käyttökustannuksiltaan. Pidän konetta yleensä kolme vuotta, jolloin siinä on 2800-3000 tuntia mittarissa”, ylistää Neil.

Vaikka mies on tehnyt kaivuhommia jo yli 20 vuotta, niin edelleen rakkaus alaa kohtaan on suuri. Tulevaisuudessa tosin näytöskuljettajan hommatkin kiinnostaisivat. Kun on aina kaivamassa, niin väkisinkin ammattitaito kasvaa.

Neil Grainger on britti ja aina kaivamassa. Näin hän väittää ”alwaysdigging” –nettisivuillaan ja Facebook-profiilissaan. Miehen Youtube-kanavalla on nähtävillä mm. videoita taiteilusta Takeuchilla.

Lue seuraavaksi