Uutiset

Työkoneet

50 000 pyöräkuormaajaa: Liebherr erikoisvärein

Liebherr-Werk Bischofshofen GmbH valmistaa Liebherrin pyöräkuormaajat Euroopassa. Nyt Itävallan tehtaalla on juhlan paikka, sillä linjoilta on toimitettu maailmalle jo 50 000 konetta. Juhlakalu L 566 XPower toimitettiin pitkäaikaiselle asiakkalle nimeltään Geiger Unternehmensgruppe, jonka pääkonttori on Saksan Oberstdorfissa. Toimintaa sillä on useassa eri maassa. Työntekijöitä on 2000 ja erilaisia toimipaikkoja, kuten louhoksia, sillä on 50 kappaletta.  Toimitusjohtaja Gernot Beer saapui tehtaalle ottamaan vastaan

varsin persoonallisin värein maalattua pyöräkuormaajaansa. Maalaus on sekoitus kullan sävyä sekä asiakkaan omaa väripalettia.

” Geiger Unternehmensgruppe on ollut vuosia varsin merkittävä asiakas meille. Olemme molemmat perheyhtiöitä ja jaamme samat perinteet ja arvot. On kunnia luovuttaa tämä merkittävä konen juuri heille”, kertoi Liebherr-Werk Bischofshofenin  myyntijohtaja Martin Gschwend.

”Valmistetusta 50 000 pyöräkuormaajasta jo yli tuhat on uusia XPower-malleja. Uusi sukupolvi on otettu erittäin hyvin vastaan”, jatkaa Gschwend.

Uusi L566 XPower menee Etelä-Saksaan paikkakunnalle Wertach im Allgäu. Se siirtää kiviaineksia louhoksella sekä lastaa siellä autoja ja dumppereita. Yrityksellä on jo ennestään useita Liebherr-maansiirtokoneita.

Liebherrin tehdas Bischofshofenissa työllistää nykyään noin 1000 ihmistä ja tuotanto-ohjelmassa on 15 erilaista pyöräkuormaajamallia neljässä eri tuoteryhmässä eli kompaktit

pienet pyöräkuormaajat, Stereo-mallit, keskikokoiset koneet sekä vielä kirsikkana kakun päällä suuret pyöräkuormaajat. Tehtaalla on yksi kokoonpanolinja, jossa tehdään pyöräkuormaajia alempien päästöluokkien moottoreilla Euroopan ja Pohjois-Amerikan markkinoiden ulkopuolelle. Tämä kokoonpano toimii tiiviissä yhteistyössä Liebherrin Kiinan ja Brasilian tehtaiden kanssa. Edelleen Itävallan tehdas vastaa koko maan kaikkien Liebherr-maansiirtokoneiden myynnistä ja jälkimarkkinoinnista.

Lieherrin pyöräkuormaajatuotanto alkoi jo 1950-luvulla, jolloin esiteltiin mallit Elefant ja Mammut. Seuraavalla vuosikymmenellä tuotiin markkinoille LSL 1500. Ensimmäiset hydrostaattisella voimansiirrolla varustetut pyöräkuormaajat olivat vuonna 1983 esitellyt L 531 ja L 541. Tuotekehitys on ollut jatkuvaa ja moni muistaa vuonna 2007 Bauamssa esitellyn L 586 –mallin. Kyseessä kun oli maailman suurin hydrostaattisella voimansiirrolla varustettu pyöräkuormaaja. Nyt uusi XPower-perhe tarjoaa ainutlaatuisen tuplavoimansiirron.

Lue myös: Liebherr tuplavoimansiirrolla, Liebherr XPower-kiertueella Suomessa ja Liebherr puunkäsittelyyn.

Lue seuraavaksi