Uutiset

Työkoneet

130 puskukonetta Turkkiin

Turkin valtion vesilaitos (General Directorate of State Hydraulic Works) lähti kerralla modernisoimaan kalustoaan ja solmi Liebherrin kanssa sopimuksen 130 puskukoneen kaupasta.

Koneen tyyppi on PR 754 Litronic ja se sijoittuu 40 tonnin kokoluokkaan. Kauppa julkistettiin toukokuussa Istanbulissa pidetyssä Ankomak 2014 -konenäyttelyssä. Liebherrin Telfsin tehtaalla rakennettavat puskukoneet tullaan toimittamaan vuoden 2015 loppuun mennessä.

Yksi tärkeä työ tuleville puskukoneille on rakentaa patoja ja pengerryksiä suojelemaan tulvaherkkiä alueita Turkissa.

Puskukoneessa on hydrostaattinen voimansiirto ja valmistajan mukaan sen puskuvoima on kokoluokassaan ensiluokkainen. Myös repijän voimanlähteenä PR 754 on osoittautunut tehokkaaksi. Hallinta on yksinkertaista, kerrotaan Liebherriltä. Voimanlähteenä on kuusisylinterinen Liebherrin D 946 LA6, josta saadaan 250 kilowatin tehot.

Turkin valtion vesilaitos vastaa lähes kaikesta maan sisällä tapahtuvasta veteen liittyvästä toiminnasta. Tulvien torjuntaan liittyvien patojen rakentamisen lisäksi laitoksen tehtävänä on taata puhdasta vettä maatalouden ja suurien kaupunkien käyttöön. Myös jätevesien puhdistus kuuluu laitoksen vastuualueeseen.  Puskukoneiden lisäksi laitos omistaa paljon muutakin maarakennuskalustoa.

Telfsin pienessä kaupungissa Itävallassa sijaitseva Liebherrin puskutraktori- , telakuormaaja ja kurottajatehdas (Liebherr-Werk Telfs GmbH) on perustettu vuonna 1976. Koneita linjoilta valmistui parisen vuotta sitten 1000 vuodessa ja 99 prosenttia meni vientiin.

”Itä-Eurooppa on nyt tärkein vientisuunta puskukoneille. Liebherrin puskukonekanta on yli 14.000 konetta maailmanlaajuisesti”, kertoi kuvan Alexander Katrycz vuonna 2012 tehtaalla.

Vuonna 2012 hydrostaattisen voimansiirron omaava puskukoneperhe koostui kuudesta mallista teholuokissa 90-310 kilowattia. Työpainot olivat vastaavasti 15-52 tonnia. Telakuormaajamalleja oli kolme ja kurottajaperheessä oli neljä konetta.

Lue seuraavaksi