Uutiset

Työkoneet

12 metriin kurottava Bobcat

Bobcatin kurottajaperhe laajenee.

Elektroniikka ja joystickohjaus on uutuudessa täysin sama kuin muissakin sarjan koneissa. Kaikissa malleissa on myös sähkökäyttöinen hydraulipumppu tilanteisiin, joissa dieselmoottori ei käynnisty tai sammuu. Näin puomi voidaan koreineen laskea turvallisesti maahan. Koneen järjestelmä tunnistaa automaattisesti, kun henkilökori on käytössä ja turvajärjestelmä kytkeytyy päälle. Valmistajan mukaan turvallisuusnäkökohdat on muutoinkin viety niin pitkälle kun mahdollista.

T35120SL MP-kurottajan nostokyky täyteen 12 metrin korkeuteen on 3,5 tonnia. Täydellä 8,2 metrin ulottuvuudella ja tukijalkojen ollessa maassa, voidaan käsitellä 1200 kilon kuormaa. Puomi on tehty erikoisvahvasta teräksestä, mikä sallii ohuemmat ainevahvuudet rakenteissa. Näin puomin painoa on saatu pudotettua ja kapasiteettia kasvatettu. Ja näin koneen painopistekin putoaa alemmas ja antaa hyvän stabiliteetin.

Vakiona koneessa on puomin vakain sekä automaattinen tukijalkojen tasaus. Kauhan tyhjennyskulma on peräti 146 astetta, mikä helpottaa lastausta.

Kaikissa Bobcatin kurottajissa hallinta on proportionaalinen. Valmistajan mukaan järjestelmä sallii useitten toimintojen yhtaikaisen käytön, mikä helpottaa esimerkiksi autoon lastausta.

Lue seuraavaksi