Uutiset

Työkoneet

115 tonnia Komatsua

WA800-8 on uusi Komatsun kasisarjalainen pyöräkuormaaja. Vakioaisoilla ja kauhalla kuormaa voidaan kantaa 20 700 kiloa paikasta A paikkaan B ja vaikkapa vielä C. Työpaino on 115 500 kilogrammaa ja maksimi kauhakoko 11,5 kuutiometriä. Moottorin teho on 854 kilowattia. Koneen eturunko ja kuormaajan aisat ovat vankemmat kuin ennen.

”WA800 on aina ollut tunnettu luotettavuudestaan ja tuottavuudestaan. Tämä uusin sukupolvi jatkaa varmasti tätä perintöä”, lupaa Komatsu Europen suurten koneiden johtaja Jo Monsieur.

”Lisäksi Komatsu on asettanut uudet standardit vakaudelle, mukavuudelle ja turvallisuudelle. Olemme erittäin ylpeitä voidessamme tarjota tämän asiakkaillemme.”

WA800-8 täyttää viimeisimmät Stage V -päästömääräykset Komatsun suunnittelemien, kehittämien ja valmistamien moottori- ja jälkikäsittelyjärjestelmien ansiosta.

Pakokaasujen puhdistuksesta huolehtivat kaksi dieselhiukkassuodatinta, kaksi muuttuvatilavuuksista turboahdinta, pakokaasujen kierrätysjärjestelmä, uudet moottorin ohjausyksiköt sekä suljettu kampikammion tuuletusjärjestelmä. AdBlueta ei siis tarvita.

Video pykälää järeämmästä kasisarjalaisesta eli mallista WA900.

Komatsu tarjoaa koneeseen vakiona maksimissaan jopa 11,5 kuutiometrin kauhan. Nyt kauhoissa on uudelleensuunniteltu roiskesuoja, vahvemmat kynnet ja suurempi kääntösäde. Kauhoille luvataan näin ollen entistä parempi tunkeutumiskyky ja korkeampi täyttökerroin.

Komatsussa on myös oma vaaka (Payload meter), jonka avulla kuljettaja voi muun muassa välttää dumpperien ylikuormat. Tarkkuus on 1,5 prosentin luokkaa. Kytkinjärjestelmän luvataan antavan kuljettajalle entistä tarkemman voimansiirron hallinnan. Kuljettaja voi helposti sopeuttaa ajotapansa niin nopeisiin työkiertoihin kuin varovaiseen lähestymiseen kuormaustilanteessa.

Isoja Komatsuja ja isoja lohkareita.

Muuttuva luistonestojärjestelmä optimoi vedon kaikissa olosuhteissa ja minimoi renkaiden sutimisen. Integroitu Komatsu SmartLoader Logic sekä täysin automaattinen moottorin ohjaus tuottavat Komatsun mukaan oikeanvääntömomentin kullekin työvaiheelle.

SmartLoader Logic vaihtaa automaattisesti taloudellisen economy-tilan ja tehoalueiden välillä. Tämän luvataan vähentävän huomattavasti polttoaineen kulutusta tuottavuutta menettämättä. Pyöräkuormaajassa on uusi CLSS-hydraulijärjestelmä, joka tuottaa öljyä tarpeen mukaan muuttuvatilavuuksisilla mäntäpumpuilla.

Hydrauliöljyn luvataan pysyvän viileänä ja näin työ nopeutuu ja polttoainetalous kohenee. Polttoaineen säästöjä edistetään edelleen automaattisella tyhjäkäynnille pudotuksella (Auto Idle Shutdown) ja kuljettajan näytön kautta saamien taloudellisuusvinkkien avulla.

Uusi ohjaamo

Turvallisuus, luotettavuus ja kestävyys Uusi ROPS / FOPS -ohjaamo on uutta suunnittelua. Istuin on ilmajousitettu ja varustettu sekä lämmitys- että jäähdytysmahdollisuudella. Apukuskille on myös kääntyvä istuin kuljettajan vieressä.

Kuormaajan vipu (vivut) on integroitu istuimeen. Melutason luvataan pudonneen edelleen sekä hiljaisemman moottorin että parannetun melueristyksen ansiosta. Ohjaamon luvataan edelleen olevan myös entistä tilavampi ja vankempi.

Ohjaamoon noustaan hydraulisesti toimivien, 45-asteen kulmaan asettuvien portaiden avulla. Työvaloiksi on saatavilla nyt ihka tuore lisävarustepaketti, johon kuuluu 22 ledvalaisinta. Kaikkiaan viisi kameraa muodostaa lintuperspektiivin kuvan ohjaamon näytölle. Taakse saa myös hälyttävän kameran, joka mittaa etäisyyttä kohteeseen.

Moottorin huoltokohdat ovat ryhmitelty huoltojen helpottamiseksi. Koneen päällä on kaiteet, jotka antavat huoltomiehille turvallisen kulun. Edelleen erilaiset automatiikat auttavat kokematonta kuljettajaa parempiin suorituksiin. Näistä voi mainita vaikka sellaiset toiminnot kuin Auto Digging, Semi-Auto Approach ja Semi-Auto Dump.Lue seuraavaksi