Uutiset

Yleinen

Vuometin ja Polanneterän talvipäivät täynnä tapahtumia

Petäjäveteläinen Vuomet Oy ja sotkamolainen Polanneterä Oy järjestivät helmikuun loppupuolella Petäjäveden Ruununhaan raviradan maisemissa tienhoitolaitteisiin keskittyneet talvipäivät. Paikalle saapui runsain joukoin alan ammattilaisia ja näytillä oli niin uutuustuotteita, työnäytöksiä sekä runsaasti tarjouksia.

Järjestäjiä hieman mietitytti syrjäisen sijainnin vaikutus asiakasmääriin, mutta pelko osoittautui turhaksi. Ruununhaan radalle löysi tiensä runsaslukuinen määrä alan ammattilaisia ja kun vielä sääkin suosi järjestäjiä, osoittautui kaksipäiväinen tilaisuus onnistuneeksi. Osastoilla sekä Vuometilla että Polanneterällä oli näytillä kiinnostavia uutuuksia, joiden esittelyihin kokoontui nopeasti kiinnostunutta yleisöä.

Vuomet esitteli pick up- sekä pakettiautoihin suunnitellun auran, jossa ajoneuvon ympärille tulee teräskehikko, joka kiinnitetään ketjuilla auton etu- ja takaosaan. Auran kiinnitys on nopeaa, sillä siinä ajoneuvo ajetaan takaa kehikon sisään ja ketjuilla tapahtuvan lukituksen saa suoritettua noin viidessä minuutissa ja pois auran saa vieläkin nopeammin. Ajoneuvon etuosaan voi automallista riippuen joutua lisäämään kiinnikelenkit, mutta muuten ajoneuvoon ei muutoksia tarvita. Auran korkeussäätö suoritetaan vinssin avulla, mutta Altti kertoo, että ilman vinssiäkin kyllä pärjää. Takaosan kiinnityksessä vetokoukku on suureksi avuksi ja lavalle tai tavaratilaan kannattaa laittaa hieman lisäpainoja aurauksen ajaksi. Auran kokonaispituus on 7,7 metriä, painoa sillä on ainoastaan 415 kiloa ja leveyttä auralla on 3,65 metriä.

Petäjävedellä oli esillä myös jämerä kärkiaura vaativaan käyttöön. Kärkiaura on oikea työkalu, kun tarvitaan raakaa voimaa esimerkiksi koko talven auraamattomana olleen paksun umpihangen aukaisuun esimerkiksi metsäautoteille. Vuometin kärkiaura on kiinteärunkoisena vankkaa tekoa ja sen yksinkertainen rakenne ja hyvät materiaalit takaavat kestävyyden.  Painoa kärkiauralla on noin 800 kiloa ja sen työleveys on 3,3 metriä. Traktoriksi riittää jo noin sadan hevosvoiman työjuhta. Kärkiaurat ovat olleet tienhoitoalalla viime aikoina hieman paitsiossa, mutta talvipäivillä havaittu selvä kiinnostus tuotteeseen antaa paljon lupauksia Vuometin ensi kauden tuotantoon tulevalle uutuudelle.

Polanneterä toi talvipäiville esille kattavan valikoiman ammattitason talvityövälineitä. Uutuutena näytillä oli erityisesti kiinteistönhoitoon soveltuva Kaappari -taka-aura, joka herätti ansaitusti runsaasti huomiota. Kaappari on suunniteltu hoitamaan vaihtelevia työtehtäviä ja sillä onnistuu niin lumenauraus, polanteenpoisto kuin liukkaudentorjunta.

Kaapparissa on portaaton työleveyden säätö, jonka avulla lisäsiipiä voi käyttää joko yhtäaikaisesti tai erikseen. Kaapparin takaosa on suora, minkä ansiosta sillä pääsee aivan seinän viereen ja työn jälki on todella siistiä. Kaapparissa on myös Polanneterän muista tuotteista tuttu patentoitu painatusjärjestelmä, mikä pitää koneen pinnan tiiviisti maata vasten ja takaa laadukkaan polanteen poiston ja karhennuksen.  Myöskään traktorilta ei vaadita liikoja, sillä jo 80 hevosvoiman koneella Kaappari tekee siistiä ja tehokasta jälkeä.

Kaapparin terät ovat kestävää materiaalia ja niiden vaihtomekanismi on suunniteltu erittäin nopeaksi ja vaivattomaksi.

Kaapparin aikaansaama työnjälki kelpaa vaativimmillekin asiakkaille. Polanne irtoaa komeasti ja kunnon karhennus lisää turvallisuutta.

Talvipäivillä positiivinen ilmapiiri

Petäjäveden maisemiin saapui kahden päivän aikana noin 400 alan ammattilaista ja näyttelyssä vallitsi selvästi positiivinen ja tulevaisuuteen rohkeasti katsova tunnelma. Sekä Vuometin ja Polanneterän henkilökunta on tyytyväinen tilaisuudesta saatuun palautteeseen ja myös kauppa kävi mukavasti ja uusia kontakteja löydettiin puolin ja toisin. Tapahtuman tarjonnan täydensivät hienosti työkalujen, hydrauliikkavarusteiden sekä suojavarusteiden erikoisliike Keurustarvike Oy sekä paikalla ollut Valtran myyntiedustus.Lue seuraavaksi