Uutiset

Yleinen

Valkkisten Lämmölle Heizohack-hakkuri

Saksalainen Heizomat GmbH valmistaa rumpuhakkureita laadukkaan hakkeen tuotantoon. Kokoluokkia on kaksi – pienemmät käsisyöttöiset maisemointiin ja polttohakkeen tuotantoon sekä järeämmät kuormaimella syötettävät, jotka on tarkoitettu eriasteiseen urakointiin. Vesilahdella toimiva Valkkisten Lämpö Oy hankki viime toukokuussa kuormainsyöttöisen hinattavan Heizohack HM 8-500 -rumpuhakkurin.

Heizohack-rumpuhakkureita maahantuovan ja markkinoivan iittalalaisen Finnmammut Oy:n Juhani Leipälä ja Valkkisten Lämpö Oy:n yrittäjä Olli Tuominen ovat tuttuja jo muutaman vuoden ajalta, joten yhteistyö sujuu.

Heizohackin haketusrumpu saadaan terien vaihtoa tai teroitusta varten esille parissa minuutissa. Alemmasta luukusta näkyvät myös hakkeensiirtoruuvit, jotka vievät hakkeen heittimelle.

Hakkurirummun halkaisija on 495 mm ja siinä on kahdeksan terää, joiden pituus on 40 mm. Terät on nopea vaihtaa ja ne voi teroittaa työmaalla esimerkiksi akkukäyttöisellä laikkakoneella aina 5 mm asti, jonka jälkeen terät oikaistaan teräfirmassa. Tämän jälkeen terillä voi ajaa vielä 5 mm, kun käyttää terien alla lisäpaloja.

Traktorin voimanulosottoakselilta tuleva käyttönopeus 1000 r/min muunnetaan kiilahihnavälityksen kautta siten, että hakkurirummun nopeus on 640 r/min.

Heizohackin hydrauliikka kaavioineen on koottu kätevästi hakkurin taakse. Letkujen takana on vivut, joilla hydrauliikkaa voidaan käyttää esimerkiksi häiriötilanteessa manuaalisesti.

Näytöllä olevalla ohjauspaneelilla urakoitsija Olli Tuominen käyttää ja säätää kaikkia hakkurin toimintoja traktorin ohjaamosta käsin.

Miika Nyrö

Katso video – Valkkisten Lämmölle Heizohack-hakkuriLue seuraavaksi