Uutiset

Yleinen

Uusi Avant 200 -sarja

Avant 225

Avant Tecno Oy esittelee uuden Avant 200 -sarjan tänään avautuneilla Metsämessuilla. Täysin uuden Avant 200-sarjan tuotanto käynnistyy Ylöjärvellä Avant Tecno Oy:n tehtaalla tammikuussa 2016. Yksityiskäyttöön sekä kevyeen ammattikäyttöön tarkoitettu kuormaaja tarjoaa edeltäjänsä tavoin aktiivisille ihmisille apua pihanhoidossa, lumitöissä, pihanrakennusprojekteissa ja kiinteistönhoidossa.

Ammattikäytössä 200-sarja on erinomainen työkalu tiloihin, joissa tarvitaan kevyttä ja kompaktia konetta. Kiinteistönhoito, lumityöt ja jopa tietyt purkutyöt onnistuvat ulkomitoiltaan pieneltä 200-sarjan koneelta myös ammattikäytössä.

”Uusi Avant 200-sarja tarjoaa etupäässä enemmän voimaa, käyttömukavuutta ja lisävarusteita. Niiden lisäksi myös käytön helppoutta ja turvallisuutta on edelleen parannettu. Koska kone on suunniteltu pääosin yksityishenkilöille olemme kiinnittäneet erityistä huomiota käytön helppouteen ja mukavuuteen. Koneen käyttämisen täytyy olla vaivatonta, vaikka kuljettaja ei välttämättä ole ammattimainen koneen käyttäjä. Nämä asiat näkyvät koneessa muun muassa parantuneena työlaitteen kiinnityksenä, näkyvyytenä, lisääntyneenä jalka- ja säilytystilana sekä uutena monitoiminäyttönä kuormaajan ohjaamossa”, kertoo Jani Käkelä.

Yksi Avant 200 -sarjan teknisesti merkittävimmistä uudistuksista on kuormaajan rungossa. Kone on edeltäjäänsä 2 cm leveämpi ja 6 cm pidempi, mikä muun muassa parantaa koneen stabiliteettia. Kuljettajalle rungon muutokset näkyvät erityisesti parempana ergonomiana ja suurempana jalkatilana. Uudistuneen rungon myötä kuormaajassa on myös aiempaa enemmän säilytystilaa. Lisäksi kuormaajan polttoainesäiliö ja akku ovat huomattavasti aiempia suuremmat.

Uudistuksessa 200-sarjan kuormaajaan lisättiin myös suuremmista Avanteista tuttu työlaitteen pikakiinnitys, joka paitsi helpottaa laitteen kytkemistä, myös tukevoittaa työlaitteen kiinnityksen kuormaajaan.

”Työlaitteen kiinnitys on uudessa 200-sarjassa samanlainen kuin suuremmissa koneissa. Nyt myös työlaitteen hydrauliikkaletkujen kiinnitys tapahtuu sarjapikaliittimellä, joten työlaitteen pystyy kytkemään helposti yhdellä kädenliikkeellä – olivat olosuhteet mitkä tahansa”, Käkelä jatkaa.

Kuormaajassa on vakiovarusteena monitoiminäyttö, joka näyttää kuljettajalle yhdellä silmäyksellä kaiken tarvittavan tiedon aina käyttötunneista polttoaineen määrään ja tieliikennevarustuksen merkkivaloista moottorin varoitusvaloihin. Lisävarusteena uuteen Avant 200 -sarjaan on saatavilla muun muassa L-ohjaamo, jousitettu istuin lämmityksellä, 6-toiminen joystick sekä työvalot.

Neljä mallia erilaisiin tarpeisiin

Uudistettu Avant 200 -sarja koostuu neljästä eri kuormaajamallista. Avant 220 on vahvalla 20 hv moottorilla varustettu jokaisen kodin ja mökin tuhattaituri. Enemmän tehoa tarvitseville suositellaan Avant 225:tä, joka on varustettu täysin uudella 25 hv Kohler EFI-moottorilla ja jonka työlaitehydrauliikan tuotto on peräti 50 l/min.

Avant 200-sarjan tuotanto aloitetaan 220- ja 225-malleilla. Myöhemmin keväällä 2016 on mallisarjaan tulossa täydennyksiä 225-Park ja 225 LPG -mallien muodossa. Avant 225 Park on L-ohjaamolla varustettu kiinteistönhoitomalli, millä hoituvat lumityöt, hiekoitukset, nurmikon leikkaukset, harjaukset ja lehtien kerääminen käden käänteessä isommastakin pihasta. Avant 225 LPG on erityisesti sisätöihin suunniteltu malli, jossa on vähäpäästöinen nestekaasumoottori ja joka toimii kevyenä ja ketteränä kädenjatkeena muun muassa saneerauskohteissa, missä kuormaajan omapaino on rajoittava tekijä.

Lue seuraavaksi