Uutiset

Yleinen

Suomen ensimmäinen Massey Ferguson MF8737 Hannu Kuntulle

Konekesko Oy luovutti maanantaina 22.12.2014 ensimmäisen 400 hevosvoimaisen MF8737 –traktorin Hannu Kuntun tilalle Lemille. MF8737 on Massey Ferguson –traktorimalliston suurin ja samalla lippulaivamalli, jonka tehokkuus, muotoilu ja mukavuus ovat ensiluokkaisia.

Hannu Kuntun tila on 1700-luvulta lähtöisin oleva sukutila, jota hän on hoitanut vuodesta 1993 lähtien. Tilaa on kehitetty ajan myötä päämäärätietoisesti ja tuotantoa on muutettu tarpeen mukaan. Hankittu uusi ”Massikka” vastaa kasvaneeseen voimantarpeeseen työkoneiden edessä sekä urakointityöskentelyn vaatimuksiin. Aiemmin tilalla on ollut useampia eri merkkisiä traktoreita, mutta tämä on tilan ensimmäinen Massey Ferguson –merkkinen traktori. Uusi kone pääsee tositoimiin todennäköisesti vasta kevään peltotöissä, joten nyt Hannu Kuntulla on hyvää aikaa tutustua MF8737:n monipuolisiin ominaisuuksiin.  Konetta luovuttamassa olivat Konekeskon Kouvolan toimipisteen traktorimyyjä Jarno Sakkara sekä Konekeskon Massey Ferguson tuotepäällikkö Pauli Jaakkola.

Ajan kuluessa työkoneiden koko on kasvanut ja samalla tarvitaan enemmän tehoa ja vääntöä myös vetävältä koneelta. Näihin vaatimuksiin Massey Ferguson on vastannut kehittämällä jatkuvasti mallistoaan nykyaikaisten tilojen tarvetta silmällä pitäen. Uusimpana tulokkaana mallistossa on MF8700-sarja, jonka tehokkain lippulaivamalli tämä juuri luovutettu maksimiteholtaan 400 hevosvoimainen MF8737 on. Kunttu aikoo jatkossa panostaa entistä voimakkaammin urakointiin: esimerkiksi lietteen levitykseen ja jankkurointiin, joten tarvittiin sopiva kone palvelemaan näitä tarpeita. Tilalta löytyy 20 m³ lietevaunu ja urakointikäyttöön soveltuva neljämetrinen suorakylvökone sekä aikeissa on hankkia neljämetrinen jankkuri, joiden vetämiseen tarvitaan runsaasti tehoa sekä vääntöä ja joita MF8737 tarjoaa riittävästi. Kuntun tilan lähiympäristössä on useita isoja karjatiloja, joiden tarpeita Kunttu voi uudella koneyhdistelmällään tehokkaasti palvella. Hannu Kuntulla on myös maarakennusalan ammattitutkinto ja tilalla on kaivinkone sekä sen kuljettamiseen tarvittava lavetti, joten mahdollisuuksia erilaisiin maansiirtotöihin on myös.

Massey Ferguson 8700-sarjan traktoreiden tehot ulottuvat 270 hevosvoimasta aina 400 hevosvoiman maksimitehoon saakka. Kaikissa Massey Ferguson 8700-sarjan traktoreissa on portaaton Dyna-VT-vaihteisto, joka on rakenteeltaan suoraviivainen ja näin ollen välittää voiman tehokkaasti pyörille ja voimanulosottoon. Lisäksi tehokkaat AGCO Power –moottorit tarjoavat paljon tehoa ja vääntöä pienellä polttoaineen kulutuksella. Koostaan huolimatta nämä traktorit ovat ketteriä muotoillun etuosan ansiosta ja koneet tarjoavat luokkansa parhaan työympäristön huippuunsa hiotun ergonomian ansiosta. Kuntun tilalle luovutetussa MF8737 –traktorissa on lisäksi valittuna kattava määrä lisävarusteita, kuten esim. palkittu nelipisteohjaamojousitus, paineilmajarrut, Datatronic-ajotietokone, etunostolaite ja –hydrauliikka sekä kuusi hydraulilohkoa ja -venttiiliä.

Lue seuraavaksi